wzllubin Napisano 12 Czerwiec 2011 Autor Napisano 12 Czerwiec 2011 Poszukuje książki dotyczącej działań wojennych na dolnym śląsku. Chciał bym żeby zawierała mapy i opisy walk z IIwony swiatowej
Czlowieksniegu Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Google nie gryzie.Poda za to, -naście tytułów polskich autorów lub niemieckich na nasz przetłumaczone.
michal1514 Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Pełno takich książek w bibliotekach.Nie licz, że znajdziesz coś ciekawego w tych miejscach :).
Nadwojciech Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 Polecam te 3 tytuły,jak się weźmie w nawias tendencyjny,Niemiecki punkt widzenia autorów na opisywane wydarzenia to nawet się fajnie czyta.
jacek1962 Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 Jeśli chodzi o stronę niemiecką jest tego od zawalenia.Jeśli chodzi o stronę radziecką niewiele znajdziesz.Na autorów niemieckich uważaj oni piszą ku pokrzepieniu serc.Ja ich znam z Fedorowicza to Kanadyjski wydawca książek na rynek USA.Delikatnie mówiąc są tendencyjne aż piszczy.Ja je kupuję dla zdjęć .Chyba że dla Niemców piszą inaczej nie wiem bo Niemieckiego nie znam i uczył się nie będę./nie w moim wieku/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.