woytas Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Napisano 9 Czerwiec 2011 Czytał ktoś? Ja właśnie skończyłem. Super napisane. A książka dotyczy rotmistrza Georga Sosnowskiego Von Nałęcz - naszego superszpiega z przełomu lat 20/30 ubiegłego roku. Niestety przygnębiające zakończenie.
acer Napisano 10 Czerwiec 2011 Napisano 10 Czerwiec 2011 Umarł w więzieniu NKWD i tyle.Lepiej gdyby udałoby mu się nie dostać w ręce NKWD...Z drugiej strony więzienia amerykańskiego, nawet o najbardziej zaostrzonym reżimie, nie można porównywać do więzienia NKWD, w której lekarzowi za diagnozę wystarczał rzut oka na to czy stoi czy leży....
Czlowieksniegu Napisano 10 Czerwiec 2011 Napisano 10 Czerwiec 2011 Wariantów i dat śmierci jest sporo- łącznie z datą aż do 1945 roku.
woytas Napisano 20 Czerwiec 2011 Autor Napisano 20 Czerwiec 2011 Przygnębiające jest to w jaki sposób potraktowała go własna służba.
sp8oob Napisano 28 Czerwiec 2011 Napisano 28 Czerwiec 2011 Książki jeszcze nie czytałem ale pamiętam wątek Rotmistrzaz serialu Pogranicze w ogniu"a trzeba pamiętać że serialma ponad 20 lat :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.