woytas Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2011 Czytał ktoś? Ja właśnie skończyłem. Super napisane. A książka dotyczy rotmistrza Georga Sosnowskiego Von Nałęcz - naszego superszpiega z przełomu lat 20/30 ubiegłego roku. Niestety przygnębiające zakończenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Umarł w więzieniu NKWD i tyle.Lepiej gdyby udałoby mu się nie dostać w ręce NKWD...Z drugiej strony więzienia amerykańskiego, nawet o najbardziej zaostrzonym reżimie, nie można porównywać do więzienia NKWD, w której lekarzowi za diagnozę wystarczał rzut oka na to czy stoi czy leży.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Wariantów i dat śmierci jest sporo- łącznie z datą aż do 1945 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Przygnębiające jest to w jaki sposób potraktowała go własna służba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp8oob Napisano 28 Czerwiec 2011 Share Napisano 28 Czerwiec 2011 Książki jeszcze nie czytałem ale pamiętam wątek Rotmistrzaz serialu Pogranicze w ogniu"a trzeba pamiętać że serialma ponad 20 lat :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.