Skocz do zawartości

Z leśnego frontu"

carabus

Rekomendowane odpowiedzi

Projekt „Rekultywacja na cele przyrodnicze terenów zdegradowanych, popoligonowych i powojskowych zarządzanych przez PGL LP” będzie realizowany na obszarze ponad 20 tys. ha, w 57 nadleśnictwach z terenu 15 regionalnych dyrekcji LP.

A na Dolnym Śląsku to gdzie i kiedy, wie ktoś?

Nie warto byłoby i Panie Boże broń przed tym"

Zatem ruszajmy Bogu ducha winni i nieświadomi w las naszpikowany w tym czasie wszelkiej maści saperami-agentami po to aby sobie niechcący narobić kłopotów.

Uniknięcie takiej i tylko takiej sytuacji kolego acer miałem na myśli, a nie lokalizację miejscówek nafaszerowanych niewypałami - jeśli oczywiście twoje rozumowanie zmierzało w tym kierunku.

ewentualnie gdyby było wiadomo gdzie chodzą to można by coś tam podpowiedzieć robiąc za miejscowego spacerowicza. a tak poza tym to po tej akcji to już się w ogóle nędza zrobi. Już tylko pozbawione dreszczyku zbieranie złota na plaży pozostanie.... ;)

Uniknięcie takiej i tylko takiej sytuacji kolego acer miałem na myśli"

Jacy agenci ? Lasy są otwarte dla społeczeństwa, ale nikt przy zdrowych zmysłach nie dopuści by wycieczki robiono sobie akurat w miejscu prac. Samo przedmiotowe miejsce z pewnością będzie oznakowane w lesie i patrolowane do czasu zakończenia prac, natomiast ogłaszanie publicznie i z wyprzedzeniem takich detali (gdzie dokładnie i kiedy) byłoby skrajną nieodpowiedzialnością.

Forum czytają różni ludzie, również tacy którzy liczą że przeczytają o dokładnej lokalizacji zamierzonych prac i właśnie dzięki temu nawet z bardzo daleka trafią za frajer na niezłe miejscówki z ciekawymi bombkami i nie tylko.

Dlatego nie podejrzewam upubliczniania takich informacji.

a z innej beczki - na jakiej podstawie ustalane są miejsca prowadzenia akcji? Skąd saperzy wiedzą gdzie są niezłe miejscówki z ciekawymi bombkami i nie tylko" ??? ktoś z Was wie na jakiej podstawie zbudowany jest plan działania?

Masz rację acer. Ja swój teren znam dość dobrze i wiem gdzie i czego można się spodziewać". Gdy chodzę z wykrywaczem, staram się unikać świadków, choć oczywiście nie zawsze się to udaje. Dlatego wolałbym uniknąć spotkania z paramilitarną grupą saperów-agentów (mimo wszystko tak ich będę nazywał) i dlatego prosiłem o informacje od kolegów z forum o ewentualne terminy penetracji.
I powtarzam, wcale nie chcę znać dokładnych miejsc, w których teren będzie ptrzeszukiwany. Wystarczy np. nazwa miejscowości.

• 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie