carabus Napisano 2 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2011 takie dwa iusy":http://www.lasy.gov.pl/zakladki/aktualnosci/podkarpackie-bomba-lotnicza-wydobyta-z-lasuhttp://www.lasy.gov.pl/zakladki/aktualnosci/beda-pieniadze-na-rozminowywanie-polskich-lasow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 2 Czerwiec 2011 Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Projekt „Rekultywacja na cele przyrodnicze terenów zdegradowanych, popoligonowych i powojskowych zarządzanych przez PGL LP” będzie realizowany na obszarze ponad 20 tys. ha, w 57 nadleśnictwach z terenu 15 regionalnych dyrekcji LP.A na Dolnym Śląsku to gdzie i kiedy, wie ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 2 Czerwiec 2011 Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Na Dolnym Śląsku już niby pod Złotoryją są saperzy w lasach. Tylko gdzie dokladnie tego niestety nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Czerwiec 2011 Share Napisano 3 Czerwiec 2011 Jak napisał kolega strażak, warto byłoby podawać na bieżąco informację, gdzie działają już firmy saperskie. Wpisujcie koledzy, jeżeli coś wiecie na ten temat. Tylko bez gdybania i domysłów, konkrety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 warto byłoby podawać na bieżąco informację, gdzie działają już firmy saperskie"Nie warto byłoby i Panie Boże broń przed tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Nie warto byłoby i Panie Boże broń przed tym"Zatem ruszajmy Bogu ducha winni i nieświadomi w las naszpikowany w tym czasie wszelkiej maści saperami-agentami po to aby sobie niechcący narobić kłopotów. Uniknięcie takiej i tylko takiej sytuacji kolego acer miałem na myśli, a nie lokalizację miejscówek nafaszerowanych niewypałami - jeśli oczywiście twoje rozumowanie zmierzało w tym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cholera Napisano 5 Czerwiec 2011 Share Napisano 5 Czerwiec 2011 ewentualnie gdyby było wiadomo gdzie chodzą to można by coś tam podpowiedzieć robiąc za miejscowego spacerowicza. a tak poza tym to po tej akcji to już się w ogóle nędza zrobi. Już tylko pozbawione dreszczyku zbieranie złota na plaży pozostanie.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Czerwiec 2011 Share Napisano 5 Czerwiec 2011 Uniknięcie takiej i tylko takiej sytuacji kolego acer miałem na myśli"Jacy agenci ? Lasy są otwarte dla społeczeństwa, ale nikt przy zdrowych zmysłach nie dopuści by wycieczki robiono sobie akurat w miejscu prac. Samo przedmiotowe miejsce z pewnością będzie oznakowane w lesie i patrolowane do czasu zakończenia prac, natomiast ogłaszanie publicznie i z wyprzedzeniem takich detali (gdzie dokładnie i kiedy) byłoby skrajną nieodpowiedzialnością. Forum czytają różni ludzie, również tacy którzy liczą że przeczytają o dokładnej lokalizacji zamierzonych prac i właśnie dzięki temu nawet z bardzo daleka trafią za frajer na niezłe miejscówki z ciekawymi bombkami i nie tylko. Dlatego nie podejrzewam upubliczniania takich informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cholera Napisano 5 Czerwiec 2011 Share Napisano 5 Czerwiec 2011 a z innej beczki - na jakiej podstawie ustalane są miejsca prowadzenia akcji? Skąd saperzy wiedzą gdzie są niezłe miejscówki z ciekawymi bombkami i nie tylko" ??? ktoś z Was wie na jakiej podstawie zbudowany jest plan działania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cholera Napisano 5 Czerwiec 2011 Share Napisano 5 Czerwiec 2011 hehe może rzecznika prasowego zapytać ;)http://www.lasy.gov.pl/dla-mediow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Czerwiec 2011 Share Napisano 5 Czerwiec 2011 Jak się pracuje na jednym terenie od dziesięcioleci, to raczej wiadomo czego i gdzie się w ziemi spodziewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 6 Czerwiec 2011 Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Masz rację acer. Ja swój teren znam dość dobrze i wiem gdzie i czego można się spodziewać". Gdy chodzę z wykrywaczem, staram się unikać świadków, choć oczywiście nie zawsze się to udaje. Dlatego wolałbym uniknąć spotkania z paramilitarną grupą saperów-agentów (mimo wszystko tak ich będę nazywał) i dlatego prosiłem o informacje od kolegów z forum o ewentualne terminy penetracji. I powtarzam, wcale nie chcę znać dokładnych miejsc, w których teren będzie ptrzeszukiwany. Wystarczy np. nazwa miejscowości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeb Napisano 14 Lipiec 2011 Share Napisano 14 Lipiec 2011 http://odkrywca.pl/saperzy-wkrocza-do-lasow-,688701.html#688701 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.