Yedyny Napisano 1 Czerwiec 2011 Autor Napisano 1 Czerwiec 2011 Witam, poszukuje ksiazek o tematyce militarnej: wyposazenie bunkrow (od militarnego po rzeczy prywatne), schematy, przekroje, zagospodarowanie okolicy itp.; glownie pozycja Oderstellung, budowlne militarne na terenie Polski.Kontakt: deauktion@go2.pl
ktos451 Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 Ja zakupiłem taki przewodnik (ok.10 zł) bez rewelacji, ale zaznaczone są bardziej znane ciekawe miejsca, na ternie Polski, z krótkim opisem, przekrojami niektórych bunkrów i jakimiś adresami odnośnie owych miejsc.
ACTIVE Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Też mam, ale inne wydanie. Jedno jest pewne – bardzo dobre zdjęcia. O opisach nie napiszę, bo nie mam aż takiej wiedzy w temacie. Być może są jakieś byki. W końcu carta blanka nie zajmuje się zawodowo fortyfikacjami. Ale dla początkujacych to wartościowe opracowanie. No i można kupić po całkiem ciekawej cenie. Jak dla mnie – na plus!
Weteran-39 Napisano 17 Grudzień 2011 Napisano 17 Grudzień 2011 Polecam wydawnictwo ''Twierdza Poznań''.Książka o fortyfikacjach miasta Poznań XIX i XX wieku.Dobre opisy,zdjęcia.
ACTIVE Napisano 18 Grudzień 2011 Napisano 18 Grudzień 2011 To ja też coś jeszcze polecę:Piotr Lakowski: Fortyfikacje Świnoujścia.Bardzo ładnie przygotowane opracowanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.