vis1939 Napisano 1 Czerwiec 2011 Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Z pewnością moczenie w kwasie całości nie jest dobrym pomysłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Czerwiec 2011 Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Taka maska to nie pordzewiały garczek i jest tam zbyt wiele elementów z rożnych materiałów którym kwas nie służy,do tego dochodzi fakt,że z pewnością go z zakamarków dobrze nie wypłuczesz. Nie zamierzam się spierać,wyszło ładnie" wiec ok,Twoje znalezisko wiec teraz jesteś jego miłościwym panem życia i śmierci;) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 10 Lipiec 2015 Share Napisano 10 Lipiec 2015 Sylwester45 jak tam maska się ma na dzień dzisiejszy? Proces zachodzi dalej? Coś się dzieje z nią? Mam podobna rozkminę dzisiaj i nie bardzo wiem na co się zdecydować. Dlatego pytam. Kolego Vis (i inni) jakieś propozycje jakbyś podszedł do tego czyszczenia? Myślałem o długotrwałym moczeniu w czymś neutralnym na gume i alu i przecieranie pędzelkiem co jakiś czas ale szczerze powiem ze efekty kolegi moczenia w szczawiu są kuszące ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 10 Lipiec 2015 Share Napisano 10 Lipiec 2015 Efekty są kuszące. Kwasu po moczeniu całego nie wypłuczesz, trzeba go neutralizować w kąpieli w np. 2-3 % amoniaku lub wodorotlenku sodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.