sigis3 Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 Hmm, dobrze gdyby właściciel napisał skąd ma zdjęcia, bo założyłem, że są jego, skoro prosi o identyfikację, a nie np. o pomoc przy zakupie.
sigis3 Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 Poza tym przedmioty na zdjęciach, przynajmniej 2 i 3, przypominają skrzyneczki czy pudełka z wklejonymi monetami, które nie koniecznie muszą być kopiami, zwłaszcza drobiazgi ze zdjęcia 3.
Czlowieksniegu Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 :-(Monetki srebne" różne ze skupu złomu ???No i koniec trochę było więcej ale albo się dublowały albo były słabo czytelne.???wiedza potrzebna mi jest czysto poglądowo do podpisania i na pewno ten szczegół będzie umieszczony w opisie???Możliwości jest full i tatanka- tylko autor wie (?), w czym rzecz.
margor Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 A te rzymki to nie posrebrzane ? Bo jakieś paskudztwo z nich schodzi... ;)
Ralfi75 Napisano 22 Maj 2011 Autor Napisano 22 Maj 2011 Kolega Kopijnik ma 100% rację, zdjęcia jego fotek przedstawiają dokładnie to co mam w domu. Ponieważ Pan na skupie też nie znał pochodzenia, pierwsza myśl że ktoś szykował falsy dla naiwnych szukających okazji.Natomiast ID mi się przyda ponieważ potraktuje je jako materiał poglądowy. W czerwcu organizuję dwie małe wystawy starodruków liturgicznych, a te monety" odpowiadają epoce i miejscu drukowania książek.
margor Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 Nr 5 to chyba bedzie to ale twoja podejrzanie pryszczata...http://www.coinarchives.com/w/lotviewer.php?LotID=985405&AucID=916&Lot=2343&Val=9e80deef815615bfde9d125d1c2e5cbd
sigis3 Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 Ja na podstawie tych zdjęć nie będę wnioskował o autentyczności, szczególnie monet rzymskich. Z wypowiedzi kolegi Ralfi niewiele rozumiem, ale jego monety chyba zdobią jakąś skrzynkę (więc są np.przylutowane, a czy kopie, nie wiem, ale w PRL-u tego typu sreberka raczej nie były oszałamiająco drogie). Chyba nie ma potrzeby zgłębiania tematu. Pozdrawiam
Ralfi75 Napisano 22 Maj 2011 Autor Napisano 22 Maj 2011 sigis3 ja nie prosiłem o ocenę autentyczności tylko o id właściciela lub kraju z skąd pochodzi monetka".I żeby rozwiać spekulacje:w takim stanie było to zabrane ze złomu.
kopijnik2 Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 jest...kopie galwaniczne doskonale odwzorowują powierzchnię kopiowanego obiektu...łatwo doskonale skopiować dwie strony monetyale bardzo trudno połączyć obie połówki w wiarygodny sposóbdlatego fałszerstwa tą metodą dotyczą obiektów jednostronnych" - np:próbne odbitki", monety w pucharach"...------------a takie pudełka bywają w mojej dyspozycji
Ralfi75 Napisano 22 Maj 2011 Autor Napisano 22 Maj 2011 Blaszki są wytłoczone i z tyłu zaszpachlowane chyba aby zapobiec odkształcaniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.