Skocz do zawartości
  • 0

co to za półmisek?

ziarnoo

Pytanie

Napisano

witam kolegow. ostatnio trafil mi sie taki półmisek. co oznacza nazwa goringstahl. i czy jest to zadkosc? prosil bym was o jak najwiecej informacji na ten temat. polmisek dostalem w prezencie od starszej pani na wsi. pod krakowem. pozdrawiam

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam kolegow. ostatnio trafil mi sie taki półmisek. co oznacza nazwa goringstahl. i czy jest to zadkosc? prosil bym was o jak najwiecej informacji na ten temat. polmisek dostalem w prezencie od starszej pani na wsi. pod krakowem. pozdrawiam

Napisano
Więcej zdjęć prosimy :)
Porzellanfabrik Weiden Gebr. Bauscher firma produkowała dość dużo rożnych rzeczy, począwszy od półmisków, talerzy skończywszy na kubkach, salaterkach i fili znakach jedna z bardziej spotykanych firm jeżeli chodzi o porcelanę kantynową czy kawiarnianą. sygnatura świadczy o tym ze wyrób na pewno został wyprodukowany przed 1946 ale po roku 1933. pierwszy raz się spotykam z napisem Goringstahl. Ale podejrzewam ze chodzi o Göring - Stahl i wtedy to już miało by jakiś sens bo to oznaczało by ze półmisek pochodzi z jakiejś walcowni stali albo fabryki stali im.Göring. no ale pewności nie mam
Napisano
pytania i sugestie, prosze kietrowac na maila wowkrk@interia.pl, a tak wogule to dzisiaj czyli w czwartek jade na wykopki;) dasz dół i napewno tez zdam relacje co i jak;) pzdr
Napisano
a tak wogule to dzisiaj czyli w czwartek jade na wykopki;)"

a tak wogóle zapytam - co nas to obchodzi ? to dział ID, a nie Spotkania/integracje czy NO.
Rzadko to się zdarza, żeby sam autor kasztanił we własnym wątku :)

pytania i sugestie, prosze kietrowac na maila wowkrk@interia.pl,"

ależ oczywiście kolego ziarnoo - my tylko na prywatnego maila odpowiadamy w temacie ID - na Forum nie piszemy, żeby inni nie wiedzieli co to jest :)

niech lenie patentowane sami sobie szukają.
Także ziarnoo - wszystkie potrzebne info dostaniesz na maila.
Masz jeszcze jakieś życzenia, prośby ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie