ziarnoo Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 witam kolegow. ostatnio trafil mi sie taki półmisek. co oznacza nazwa goringstahl. i czy jest to zadkosc? prosil bym was o jak najwiecej informacji na ten temat. polmisek dostalem w prezencie od starszej pani na wsi. pod krakowem. pozdrawiam
ziarnoo Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 witam kolegow. ostatnio trafil mi sie taki półmisek. co oznacza nazwa goringstahl. i czy jest to zadkosc? prosil bym was o jak najwiecej informacji na ten temat. polmisek dostalem w prezencie od starszej pani na wsi. pod krakowem. pozdrawiam
ziarnoo Napisano 22 Maj 2011 Autor Napisano 22 Maj 2011 panowie, badzmy powazni! proszewas o identyfikacje a tu cisza. nie mozecie mi pomoc?
urban Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Więcej zdjęć prosimy :)Porzellanfabrik Weiden Gebr. Bauscher firma produkowała dość dużo rożnych rzeczy, począwszy od półmisków, talerzy skończywszy na kubkach, salaterkach i fili znakach jedna z bardziej spotykanych firm jeżeli chodzi o porcelanę kantynową czy kawiarnianą. sygnatura świadczy o tym ze wyrób na pewno został wyprodukowany przed 1946 ale po roku 1933. pierwszy raz się spotykam z napisem Goringstahl. Ale podejrzewam ze chodzi o Göring - Stahl i wtedy to już miało by jakiś sens bo to oznaczało by ze półmisek pochodzi z jakiejś walcowni stali albo fabryki stali im.Göring. no ale pewności nie mam
ziarnoo Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 DOBRANOC ;),czekam na jakies dalsze info na temat pólmiska
ziarnoo Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 pytania i sugestie, prosze kietrowac na maila wowkrk@interia.pl, a tak wogule to dzisiaj czyli w czwartek jade na wykopki;) dasz dół i napewno tez zdam relacje co i jak;) pzdr
tyfus Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 a tak wogule to dzisiaj czyli w czwartek jade na wykopki;)"a tak wogóle zapytam - co nas to obchodzi ? to dział ID, a nie Spotkania/integracje czy NO.Rzadko to się zdarza, żeby sam autor kasztanił we własnym wątku :)pytania i sugestie, prosze kietrowac na maila wowkrk@interia.pl,"ależ oczywiście kolego ziarnoo - my tylko na prywatnego maila odpowiadamy w temacie ID - na Forum nie piszemy, żeby inni nie wiedzieli co to jest :)niech lenie patentowane sami sobie szukają.Także ziarnoo - wszystkie potrzebne info dostaniesz na maila.Masz jeszcze jakieś życzenia, prośby ?
Pytanie
ziarnoo
witam kolegow. ostatnio trafil mi sie taki półmisek. co oznacza nazwa goringstahl. i czy jest to zadkosc? prosil bym was o jak najwiecej informacji na ten temat. polmisek dostalem w prezencie od starszej pani na wsi. pod krakowem. pozdrawiam
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.