kloki Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Z tabliczki dowiemy się tylko tyle, że Wyprodukowano w ZSRR". Metalowa" to bardzo obszerne pojęcie jeżeli chodzi o materiał...
zuzia Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 Ta membrana na pewno nie jest z papieru, co do materiału to nie mam pojęcia(skład) przy dotyku nie odkształca się. W miejscu magnesu widać jakby brązowy ebonit.
fanatyk Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 głośniki nie muszą mieć membrany z papieru", a te większej mocy i do trąbienia jak przez ube" to na pewno nie mają. Czy przez ie odkształca się" mamy rozumieć również, że naciśnięta w głąb nie ugina się jako całość ?
zuzia Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 No ok ale po co by były szelki? za małe żeby służyło za stacjonarny głośnik a nosząc na plecach nie ma dostępu do wtyczki widoczne na foto.I te kolce od spodu może to jeden z wielu (ktosiów)podłączonych do wozu?
fanatyk Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 na moje to na pewno jakiś przetwornik elektroakustyczny. A może jakieś wielkie elektryczne ucho do podsłuchiwania dywersantów ;)
zuzia Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 dokładnie nie ruchoma ,ale specjalnie mocno nie sprawdzałem.
jacollo Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 może to taki radziecki prototyp osławionego LRAD-u (Long Range Acoustic Device) ;-))
steell Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Nie szukajcie za dalekoЗВП звонок переменного тока:)
Pytanie
zuzia
Witam możecie koledzy pomóc?
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.