Der Szpadel Napisano 12 Maj 2011 Autor Share Napisano 12 Maj 2011 Nie wiem czy taki wątek już był ale ciekawe mogą być opowieści jakich to fajnych rzeczy nie poniszczyliśmy przez niefart szpadlem ;)Jeśli chodzi o nieszczęsne trafienia u mnie nie było źle ale znajomy złamał polską wz.34 i pamiętam jego ból jak dziś..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 Całkiem nie dawno znalazłem guzik powleczony materiałem.Stwierdziłem,iż jakiś to marny przypadek i zacząłem kombinować i materiał ściągać aż spod niego wypadła wytłoczka delikatna i krucha na której widnieje orzeł w koronie.Podczas świąt wielkiej nocy wyskoczyłem kilometr od domu w miejsce cegielni z dawnych lat... wykrywka milczała jak zaklęta... po prostu nic.W pewnym momencie jest sygnał... płytko raz saperką... i jest ku zdziwieniu marny kawałek metalu niby ołów niby aluminium na pierwszy rzut ok stara bateria zżarta przez glebę.Dłubie paluchami i się jakoś zaczęło to rozwijać i ukazał mi się zawinięty w to papier koloru jasno żółtego z niemieckimi zdobionymi literkami zniszczony przez moje paluchy i bezmyślność.Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 u mnie co 5 łuska ze szpadelka dostała :/ delikatnie drasnąłem odznakę strzelecka, hmm było by tego ale to wszystko przez pośpiech i lenistwo bo mi się nie chce większego dołka wykopać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 No to jestes zajebisty...Jest sie czym chwalic.Nawet poslugiwanie sie lopata sprawia ci problemy?-----------------Saperka zlamal szable?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Czy już nie potraficie pokazać światu (a co najmniej ludzią na forum) swojego szacunku, nienawiści, podziwu czy chęci pokazania głupoty dla osoby, osobie do której piszecie, ew.mówicie w jakiś cywilizowany sposób? Tylko od razu lecą k..wy, h.je, za....ście, ja pie..ole. Chyba nie sprawia wam problemów pomyślenie nad jakimś synonimem naszych wymyślnych przekleństw?Rozumiem, że do niektórych nie dociera inaczej niż pięścią i wyzwiskiem, ale np. kol. psioter5 przyznał się do błędu.A poza tym to chyba sprawa kol. psiotera czy zniszczy SWOJEGO (teoretycznie) fanta, czy nie.Pozdrawiam DominikPS. Zrzędliwy się z wiekiem robie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 stock84 pięknie się wypowiadasz na forum które czyta kilkaset osób dziennie.A co do tego ze jestem ,,fajny,, to moja kobieta mi mówi to co dzień wiec od ciebie nie muszę tego słyszeć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 ajebiście" to przekleństwo? Czasy się zmieniają, czas ruszyć do przodu. To, że Miodek zajebiście nienawidzi słowa zajebiście" to nie znaczy, że zajebiście" można stawiać na równi z resztą słów które wymieniłeś. A na marginesie to ch" a nie h". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irasiad Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Bez urazy, ale mam pytanie: swoim dzieciom, jeśli je posiadasz, też pozwalasz na takie słownictwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Po prostu to taka etyka pisania na forum PUBLICZNYM, są wyrazy których się nie powinno pod żadnym pozorem używać, są takie których trzeba unikać jak najczęściej i słowa nie obraźliwe. Tu jest i tak dość luźna gadka, znam forum modelarskie (nazwy celowo nie wymieniam) bardzo znane i cenione i tam o taki słownictwie mowy być nie może, za zwykłe słowo kurde dostaję się mocna reprymendę! Tak że dobry język podnosi wartość forum jak i mniemania o nas samych. A wracając do tematu kopania i uszkodzenia przedmiotu, jest to sprawa całkiem normalna że podczas kopania może dojść do uszkodzenia znaleziska, w końcu kopane przedmioty są pod ziemią i nie wiemy w jakiej pozycji ani na jakiej głębokości zalegają a nawet nie wiemy co to jest a więc o przykrą niespodziankę łatwo. Pozdrawiam psioter5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Stock jest, pod przemożnym jak widzę, wpływem Michała Misia Wiśniewskiego :-).Tfu- nie ma się z czego śmiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Wszystkim mającym problemy tego typu polecam do kopania taką saperkę... Gwarancja stu procentowa, że nie uszkodzicie fantu. http://www.bron.pl/shopbron/product/ARTYKULY-OBRONNE/Atrapy-gumowe/Atrapa-gumowa-saperka/23013 ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Szpadel Napisano 13 Maj 2011 Autor Share Napisano 13 Maj 2011 Stock 84 , chyba masz coś z głową, czytaj uważnie, a potem pisz pierdoły ;) Po pierwsze nie ja a znajomy, po drugie szpadlem (co ja poradzę nerwowy był ;) , po trzecie byłeś u psychiatry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Szpadel Napisano 13 Maj 2011 Autor Share Napisano 13 Maj 2011 wątek uważam za zakończony, ciekawy ale jak widać ciężko o normalne wypowiedziPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 coraz wiecej watkow tak konczy...niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy408 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 W myśl wątku rening czyni mistrza" więc przykładac się do pracy i uszkodzeń mniej, poza tym zawsze pochodzę do fanta" ,trafienia z szacunkiem bo nigdy nie wiadomo co w ziemi siedzi.Z resztą mało ludzi pochwali się o tym co zepsuło.Lepiej o tym zapomniec,niż wspominac.No ale jak kto lubi pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy408 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Martian .co do sapery to spoko maszyna ,polecam wypróbowac w glinie nad Wisłą,też można spróbowac na utwardzonej drodze z dużą ilością korzeni hmmmmmmmm,daje rade sama kopie . to dopiero sprzęt. ;PPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Ojojoj jeden wyraz a takie poruszenie.I co was w tym takiego zabolalo?Pewnie ukulo was bo mama w domu zabrania uzywac ostrzejszego jezyka.Nie trudno bylo sie domyslec.Prosze mi wskazac zrodlo w ktorym jasno bede mial napisane ze slowo' zajebisty ' jest wulgaryzmem lub slowem obrazliwym i nie moge go publicznie uzywac.Czekam na wasze odpowiedzi ale pewnie zadnego z was juz tu nie zobacze bo nie macie jaj zeby usprawiedliwic wasz dzieciecy lament.Przezajebisty Der szpadle:Po pierwsze to ty masz cos z glowa.Po drugie nie napisales jakim przedmiotem zlamal szable.Po trzecie, osiol z kogos kto nie umie poslugiwac sie lopata.Po czwarte i tak nie wierze w twoje bujdy ze ktos podczas kopania zlamal szable:D(Kabaret)Po piate gdzie napisalem 'pierdole'?No i przestary niezwykle doswiadczony wino39:' Zrzedliwy sie z wiekiem robie ' - no jak na 16 lat to faktycznie marudzisz jak dewotka.'RE: Ile mamy lat...??? wino39 (531 / 81) 2009-02-24 10:10:52ja też(14) ' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Aha i odpowiedz na post pawel-strc:Dlaczego coraz wiecej watkow tak konczy?Bo powstaje coraz wiecej debilnych i bezsensownych watkow a jak wiemy tutaj takie watki trafiaja zamkniete do dolka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 @ gajowy408Nigdzie nie mogę znaleźć gumowego kilofa do kamieni, ale na korzenie proponuję: http://www.bokken.pl/p77,szeroki-gumowy-noz-treningowy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 chodzi mi o to , ze coraz wiecej watkow konczy sie na jakis bezsensownych klotniach o byle jaka pierdole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 takze bez urazy stock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Spoko.Psioter ty to sie lepiej naucz kopac.Nie pozdrawiam bezmyslnych marnotrawcow bez najmniejszej wiedzy o obsludze najprostszych narzedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Drogi stocku a czy napisałem że ty pierdolisz" (piszesz ja pierdole")??Mówiłem o wielu z nas, ponieważ to forum zaczeło się jakieś dziwne robić.A z moją zrzędliwością- to był żart, bo chyba wiekszość z was wie ile mam dwunastomiesięcznych odcinków czasu za sobą.I to wcale nie jest Ojojoj jeden wyraz a takie poruszenie." bo jakby każdy z iluśtam tysięcy użytkowników napisał jeden wulgaryzm to pomyśl jak wyglądałoby to forum.A wypowiedzi o naszych matkach to sposób obrony dziecka z podstawówki.Nie mam, ani nie miałem zamiaru nikogo obrażać ja tylko zwracam uwage na problem".Pzdr W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 widze jak zawsze uprzejmosci z kazdej strony jakis kazdy aki nadwrazliwy sie zrobil:) to chyba wszystko przez pogode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 stock84 zaczynasz mnie mocno denerwować, mam wyuczone w zawodzie toczenie frezowanie, spawanie 3 technikami a ty mi mówisz że nie umiem się szpadlem posługiwać? Ciekawi mnie jak ty się posługujesz narzędziami, i np jaka szkołę skończyłeś.,,Pewnie ukuło was bo mama w domu zabrania używać ostrzejszego języka,, Tak zabraniała bo z pewnością tobie do ucha na dobranoc klnie przez 20 min na jednym oddechu. Skoro tak czepiasz się o wiek to ile ty masz lat? Przeczytaj sobie wypowiedź z linkuhttp://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35769,1814715.htmlWracając do tematu, jakie saperki polecacie bo ja kopie 2wojenną niemiecką i już mam jej trochę dość, jest za mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.