tsojka Napisano 10 Maj 2011 Autor Napisano 10 Maj 2011 czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć dlaczego w Polsce karalne jest poszukiwanie skarbów?w jaki sposób ma to chronić znaleźiska?w Angli jest zupełnie odwrotnie a znalazca staje się właścicielem znalezionego przedmiotu, skarbu.zobaczcie ciekawy artykół:http://m.gadzetomania.pl/2010/07/12/znalazl-milion-dolarow-przy-pomocy-wykrywacza-metalu-wideo/
psioter5 Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 Był poruszany już wątek tego oto znalazcy.Niestety tu jest Polska a nie Anglia, wyobraź sobie że Bóg za te niedogodności z poszukiwaniem obdarzył nasz kraj pięknymi kobietami a Anglię już nie :)
primer Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 W Polsce nie jest karalne poszukiwanie skarbów!! Tylko robienie tego bez odpowiednich pozwoleń! Ze zgodą konserwatora, właściciela terenu, archeologa kopiesz legalnie ile dusza zapragnie. A do kogo to później należy, to już inna kwestia i inne prawo...
Poszukiwacz_skarbów Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 Bo muzealnicy myślą, że sami wszystko znajdą i nie chcą się dzielić :)
tsojka Napisano 10 Maj 2011 Autor Napisano 10 Maj 2011 tylko czy to prawo ma chronić? myślę ze państwo jedynie na tym traci, gdyż spory procent ludzi nie przyzna się to znalezienia cennej rzeczy.
Catadero Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 Spory procent się nie przyznaje? To znikomy procent się przyznaje, hihi.C.
kucek Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 Taki OTpsioter5, no to chyba angielki nie widziałeś ;)Sa ładne i mniej ładne tak jak polki, tylko że gorętsze :)pzdr
karabin Napisano 11 Maj 2011 Napisano 11 Maj 2011 Ludzie,po co ta dyskusja po raz xxxxx? Tematy tego typu i podobne były niejednokrotnie wałowane. Narzekania i skowyczenie na nic síę zdają, trzeba robić swoje i za dużo nie myśleć bo i tak to nic nie zmieni.Pozdro
psioter5 Napisano 12 Maj 2011 Napisano 12 Maj 2011 widziałem angielki, kwestia gustu, ja wole bardziej ostre rysy twarzy a nie takie okrągłe twarze,kucek a nasze to co zimne? :D:D:D Cudze chwalicie swojego nie znacie! :) widocznie nie jestem Polakiem bo nie umiem narzekać cały czas:D
julianni Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 :D:D ja mieszkalem w Anglii jakis czas i zadna Angielka mi nie przypadla do gustu jedynie zagraniuczne Panie to tak :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.