Skocz do zawartości

Śmieszny sposób trafienia :)

Rekomendowane odpowiedzi

W zeszłym tygodniu kupiłem silnik motocyklowy przywieziony z Ukrainy. Przedwczoraj zabrałem się za czyszczenie bo strasznie oblepiony błotem wymieszanym z olejem a trzeba rozebrać. Podczas mycia ropą w owym syfie znalazłem coś małego metalowego. Myślałem że jakaś podkładka ale nie po umyciu stwierdziłem że to jakaś monetka. Na monetach nie znam się, moneta ma napisy ale mało czytelne, do odczytania tylko IOAN ale znalazłem w necie :) Mam Boratynke.
Wojtek

pijac browara w Pile ,stanolem za sklepem.papierosek i tym podobne.z przyzwyczajenia patrze pod nogi i co widze,jakas monetka.po odczyszczeniu w domu okazalo sie ze to boratynka.i co wy na to?

Mensguth6

A co my na to ?

A my na to, że bardzo nieładnie i niekulturalnie jest spożywać browarki w miejscu publicznym (za sklepem). Nie jeden przechodzący facet mógł język połknąć. Nie rób tego więcej, miej serce i pomyśl o innych rodakach :-)

Kiedyś , w klasie podstawowej, poszliśmy z kumplami w dzień wagarowicza do ruin starej cegielni. Chodzę sobie po tym wyrobisku i patrzę ,że ktoś wcześniej wykopał dołek wielkości dużego wiadra i w połowie jego głębokości wystaje coś pół okrągłego. Więc to wyciągnąłem i co się okazało , były to srebrne trzy marki z 1911 roku w pierwszym stanie.

Coz mam odpowiedziec? Dusza ulanska,serce slowianskie.Niepozwolilbym rodakowi pasc z pragnienia,a ze przepisy troche dziwaczne wiec i maskowac sie trzeba.Mimo wszystko warto bylo tego browarka wypic,boratynka jest juz moja.pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie