Skocz do zawartości

kto chce pojeździć czołgiem??

Rekomendowane odpowiedzi

Dla chętnych.
Pod Poznaniem grupa miłośników militariów, otworzyła czołgowisko dla chcących sobie pojeździć np.Teciakiem" (t-34),t-54,mtlb,i innymi sprzętami pancernymi.
Mówiąc szczerze,sam bym sie chętnie tam wybrał,choć jazda kaczorem" to nie równa walka z sowiecka technologią",ale kaczor", odejście" ma!!wiem bo jeździłem!:)) a ciekawie jest jak sie gąska zerwie w błotku... :)))

Nie dawajcie się naciągać na takie sumy za przejażdżkę. jasne,że taki złom pali strasznie dużo. Ale za 1km jazdy jako kierowca nie dałbym więcej jak 10zł. Jeździłem czołgiem ciężkim ISU 152 K po poligonie toruńskim. Żadna frajda. Huk, brzęk ( załóżcie hełmofon) . Samo prowadzenie jest proste - jeśli jedziemy po płaskim poligonie. Jazda po wąskich przesiekach wymaga albo uwagi, albo powolnej jazdy. ( Jeśli nie jesteśmy zawodowym mechanikiem -kierowcą). Wrzucanie biegów wymaga dużej siły - tak samo ciągnięcie drążków" od PMZ-ów. Przez 7 lat okresowego jeżdżenia tym stalowym pudłem nabawiłem się upośledzenia słuchu. ( I to nie od typowego hałasu" silnika, a od wibracji i brzęku gąsienic wzmacnianych przez stalowe pudło). Uważajcie na niewysokie zarośla - mogą w nich być ludzie. Jedźcie raczej po widocznym terenie.

można pojeździć jako kierowca,przeszkolą pokarzą,i jazda po torze...,ale ile ta frajda kosztuje? sorki ale nie wiem,a biorąc pod uwagę obecne ceny ropy to raczej sporo bo t-34 naprawdę sporo pali...
a jazda bez hełmofonu to pomyłka(ale to tak na marginesie)
w kazdym bądź razie frajda jest!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie