butek22 Napisano 3 Maj 2011 Autor Napisano 3 Maj 2011 Mam do identyfikacji klamre, herb rycerski znaleziony w okolicy ruin dworku rycerskiego, po wewnetrznej stronie widać resztki jakby kolczugi.
butek22 Napisano 4 Maj 2011 Autor Napisano 4 Maj 2011 Zdjęcie wyszło troche rozmazane ale wszystko chyba na nim widać
Weles Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 wygląda na dużą broszkę..lub klamrę kostiumową..daj fotę tyłu..
butek22 Napisano 6 Październik 2011 Autor Napisano 6 Październik 2011 W koncu dowiedzialem sie ze jest to XVIII wieczna klamra od damskiego pasa kaukaskiego.
butek22 Napisano 5 Maj 2011 Autor Napisano 5 Maj 2011 Niestety nigdzie nie ma jakis konkretnych informacji o miejscu gdzie wykopałem ta klamre, jest tylko wspomniane w historii pobliskiej miejscowosci o dworku rycerskim na tamtym terenie, bede kopał tam dalej moze znajde cos ciekawszego.
shadowN Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 nie jest XVIII wieczna, zbyt ażurowa i zbyt mało masywna.jest z końca XIX wieku, nie dalej.
Pytanie
butek22
Mam do identyfikacji klamre, herb rycerski znaleziony w okolicy ruin dworku rycerskiego, po wewnetrznej stronie widać resztki jakby kolczugi.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.