bartorzel Napisano 2 Maj 2011 Autor Napisano 2 Maj 2011 Prawdopodobnie jest to carski zegarek tzw. podarunkowy.Zegarek przeleżał swoje i na 200% ma zżarty mechanizm. Szybka pobita, prawdopodobnie pęknięty cyferblat,niektóre, cyferki znikły, wskazówka odpadła. Koperta jest w dobrym stanie. Proszę o pomoc. Chcę by przynajmniej wyglądał dobrze - nie musi działać. Proszę o namiary na kogoś , kto się podejmie renowacji i podanie kosztów takiej pracy.
tyfus Napisano 2 Maj 2011 Napisano 2 Maj 2011 a czy zauważyłeś, że to jest dział ID (identyfikacji) ?od konserwacji jest inny dział ...
bartorzel Napisano 2 Maj 2011 Autor Napisano 2 Maj 2011 Sorki nie dodałem. przy okazji proszę o identyfikację. Nie widać oznaczeń firmowych, próba 875, 8 kamieni, iedźwiadek". Mi chodzi po głowie pavel bure".
slawgo Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Renowacja...hmmmm Raczej wymiana werku....w tym zegarku pozostała tylko koperta. Mechanizm nie jest nierdzewny niestety. Renowacja nie opłaca się, wysokie koszty naprawy może tłumaczyć tylko sentyment(pamiątka)Jest wielu zegarmistrzów, którzy zajmują się naprawą i renowacją starych zegarków, ale ilość kamieni mówi, że jest to popularny i tani zegarek.
Martian Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Co świadczy o tym, że to zegarek rosyjski i do tego podarunkowy? Na prawie każdym targu staroci znajdziesz części do zegarków.
arus Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Do kolegi tyfusa,to jest dział konserwacji,(przepracowanie?)Pozdrawiam Arek.
bartorzel Napisano 3 Maj 2011 Autor Napisano 3 Maj 2011 Na cyferblacie wyłonił się napis PERRET & FILS BRENETS". Czy ktoś może mi coś napisać o zegarkach tej firmy?
bartorzel Napisano 3 Maj 2011 Autor Napisano 3 Maj 2011 Może kolega Dębo podrzuci jakiś link bo ja na googlach nie mogę jakoś nic o firmie znaleźć (rosyjski i niemiecki odpada).
Dębo 39-45 Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Można wrzucić do google tłumacza a linków za niedługo poszukam
kapuchy Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/33266-gperret-fils-protoplasta-girard-perregaux/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.