Skocz do zawartości

Carski zegarek - Błagam o pomoc przy renowacji

bartorzel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prawdopodobnie jest to carski zegarek tzw. podarunkowy.Zegarek przeleżał swoje i na 200% ma zżarty mechanizm. Szybka pobita, prawdopodobnie pęknięty cyferblat,niektóre, cyferki znikły, wskazówka odpadła. Koperta jest w dobrym stanie. Proszę o pomoc. Chcę by przynajmniej wyglądał dobrze - nie musi działać. Proszę o namiary na kogoś , kto się podejmie renowacji i podanie kosztów takiej pracy.

Napisano
Sorki nie dodałem. przy okazji proszę o identyfikację. Nie widać oznaczeń firmowych, próba 875, 8 kamieni, iedźwiadek". Mi chodzi po głowie pavel bure".
Napisano
Renowacja...hmmmm Raczej wymiana werku....w tym zegarku pozostała tylko koperta. Mechanizm nie jest nierdzewny niestety. Renowacja nie opłaca się, wysokie koszty naprawy może tłumaczyć tylko sentyment(pamiątka)Jest wielu zegarmistrzów, którzy zajmują się naprawą i renowacją starych zegarków, ale ilość kamieni mówi, że jest to popularny i tani zegarek.
Napisano
Co świadczy o tym, że to zegarek rosyjski i do tego podarunkowy? Na prawie każdym targu staroci znajdziesz części do zegarków.
Napisano
Może kolega Dębo podrzuci jakiś link bo ja na googlach nie mogę jakoś nic o firmie znaleźć (rosyjski i niemiecki odpada).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie