Skocz do zawartości
  • 0

Tablica Herbowa

dziq

Pytanie

Napisano

Witam Wszystkich ;)
Jestem tu nowy jesli sie pomyle to mnie poprawcie mam nadzieje ,ze mi sie tu spodoba i bedzie miła atmosfera ;)
Przed 22 wykopałem taki fancik w bagienku co mnie zdziwiło było na około 60cm i było zawalone kamieniami i saperka;)
Jesli macie jakies info na ten temat to piszcie z gory dzięki;)
Jakos dziwnie mi sie zdj wstawia nie wiem aki rozmiar powinien byc ;/
Pozdrawiam....

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wysyłam wiadomości i nie wiem czemu mi sie nie wyświetlają w poście ;/
Herb wykopany został na części wschodniej Lubelszczyzny zdziwiłem sie ,ze w tak małej miejscowości sa takie fanty...Tylko zastanawia mnie jedno dla czego tak głeboko była zakopana i zarzucona śmieciami??
Mysle ,ze lekko pociągnę ja szczoteczką stalowa i zobaczę efekty ;]
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za info;)
Napisano
A dokładnie jest to tablica z domu[urzędu] sołtysa Guberni Siedleckiej.Parę razy widziałem takie i podobne.Część z nich posiadała nawet orYginalną farbę w kilku kolorach.Zobacz może i u Ciebie także się zachowała chociaż we fragmentach i warto było by ją zachować.W dziale konserwacja na pewno Ci pomogą.
Pozdrawiam
Napisano

Witam Wszystkich ;)
Jestem tu nowy jesli sie pomyle to mnie poprawcie mam nadzieje ,ze mi sie tu spodoba i bedzie miła atmosfera ;)
Przed 22 wykopałem taki fancik w bagienku co mnie zdziwiło było na około 60cm i było zawalone kamieniami i saperka;)
Jesli macie jakies info na ten temat to piszcie z gory dzięki;)
Jakos dziwnie mi sie zdj wstawia nie wiem aki rozmiar powinien byc ;/
Pozdrawiam....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie