maciu4 Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2011 witam wrzuce kilka moich wykopków i prosiłbym czym najlepiej je oczyścić.pierwszy niesmiertelnik cynkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciu4 Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2011 srebna monetka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciu4 Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2011 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciu4 Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2011 niemiecki feningi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciu4 Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2011 magazynek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 na 2 i 3 zdjęciu srebrna monetka" - to nie jest srebrna monetka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciu4 Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2011 nie srebna a jaka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 22 Kwiecień 2011 Share Napisano 22 Kwiecień 2011 to nie dział ID, ale podpowiem ci - to jest rentenpfennig lub reichspfennig, a one są z aluminium-brązhttp://myvimu.com/exhibit/16819-10-rentenpfennighttp://myvimu.com/exhibit/16824-10-reichspfennig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciu4 Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2011 aha dzieki za info na pierwszy rzyt wygladala jak srebna:to ok czym najlepiej oczyścić ta aluminiowa monetke??;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 25 Kwiecień 2011 Share Napisano 25 Kwiecień 2011 Blaszkę najpierw porządnie wyszorować szczotką do rąk wodą z mydłem.Co do magazynka - ładuj do elektrolizy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciu4 Napisano 25 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2011 a jakie napiecie najlepiej i na jaki czas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 25 Kwiecień 2011 Share Napisano 25 Kwiecień 2011 Nie jest ważne napięcie tylko natężenie prądu. Ja bym dał 3-4 ampery. Co co czasu - aż się zupełnie wyczyści. Wyciągnij go raz na jakiś czas (godzina może półtorej) i przeleć twardą szczotką tylko tak z wyczuciem i znowu wpakuj w elektro aż do wyczyszczenia a potem wiadomo porządne płukanie pod bieżącą wodą, odtłuszczenie no i tanina, paraloid albo jak wolisz.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 25 Kwiecień 2011 Share Napisano 25 Kwiecień 2011 wszystko o elektrolizie masz na forum, a jak nie wiesz jak się za niego zabrać oddaj mi,masz moje słowo że u mnie się nie zmarnuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bero501 Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 A zamiast elektrolizy kwas szczawiowy nie moze byc ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 szczaw usuwa tylko powierzchowna korozję i tym purchlom nie da rady-więc nie ma sensu go stosować. Tylko eletro ewentualnie autoliza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 a żeście się wszyscy uparli na tego szczawia. Metoda na odzyskanie farby a nie na czyszczenie purchli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.