Skocz do zawartości

F75 Ltd vs e-trac

Marcin2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szlachetny projekt kolego ale czy zda rezultat i nie narazi cie na koszta . Na rynku jest wiele wykrywaczy przeznaczonych do poszukiwana złomu i są w tyn bardzo dobre.
Pozdro.
  • Odpowiedzi 132
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Pochwali sie ktos zasiegiem F75LTD na 1gr 5gr i takie tam monetki kolorki np klamerke wystepujace w polsce bo jakos filmy z YouTube sa w wiekszosci na amerykanckie monetki
Porównal bym jak to sie ma do Argo ten zasieg.

Najlepiej wyniki z gleby. W ostatecznosci powietrzne tez mogly by byc...
Napisano
jak chcesz to moge ton zrobic i napisac co i jak. ale to latajace monety.Taki test to raczej taki wiesz.......... w takim tescie napewno najlepsze wyniki będą w trybie CL przy dyskrymie ustawionej od 0 do 3 bo potem jak podkrencisz dyskryme to zasięg spada drastycznie.
Napisano
jesli chodzi o ustawienia to sie nie bede wypowiadal zrob na takich na jakich sie chodzi po polach czy lasach

chce sprawdzic jak sie maja F75LTD do nowego rutusa i chyba nie tylko mnie ciekawi jak argo wypadnie w starciu z 75
Napisano
Jak wypadnie do ltd . Do ltd dzieli go prawdziwa przepaść prze duże P
ltd jeden grosz współczesny w gruncie 25 cm
Ten drugi 1 grosz 17 cm w gruncie sygnał rwany w jednym kierunku na nastawach ostro zjechanych . W militarne też gorzej wypadnie . Ostatnio były testy f75 w którymś odkrywcy tylko nie ltd .
Napisano
Jak wypadnie do ltd . Do ltd dzieli go prawdziwa przepaść prze duże P
ltd jeden grosz współczesny w gruncie 25 cm
Ten drugi 1 grosz 17 cm w gruncie sygnał rwany w jednym kierunku na nastawach ostro zjechanych . W militarne też gorzej wypadnie . Ostatnio były testy f75 w którymś odkrywcy tylko nie ltd .
Napisano
Testy przy wyłączonych opcjach to można sobie robić w powietrzu, uzyskując do niczego nieprzydatne wyniki.
Sensowne testy w gruncie powinny być wykonane przy nastawach optymalnych. Bo siła wykrywacza takiego czy innego polega przede wszystkim na sposobie radzenia sobie z trudnościami a nie na czułości. Dużą czułość jest bajecznie prosto uzyskać, wręcz DOWOLNIE dużą. Tyle że sama duża czułość bez odpowiednich układów i algorytmów oczyszczających" jest zupełnie, ale to zupełnie (!!!) bezużyteczna. Chyba że, jak pisałem wcześniej, ktoś kupił wykrywacz żeby się onanizować przy pomocy linijki i monetki na sznurku. Dlatego tak dużo jest wykrywaczy szczycących się dobrymi wynikami w powietrzu, a potem w gruncie - wręcz żenada.

Jak się używa wykrywacza? Ustawia się go do terenu i zaczyna machać. Jeśli wykrywacz ma pomocne funkcje, nikt normalny ich nie wyłącza! Tak samo nikt normalny nie dostraja wykrywacza z osobna do każdego sygnału. Bo jaki to ma sens, skoro nie wiadomo co tam siedzi???

Wniosek - wykrywacz w miarę optymalnie ustawiony dla danego terenu powinien radzić sobie jak najlepiej ze wszystkimi (z jak największa ilością) możliwymi występującymi tam celami umożliwiając identyfikację.
Ponadto powinien mieć możliwość takiego ustawienia, żeby była możliwie maksymalnie skuteczny na wybrane konkretne cele o jakie nam chodzi.
I wtedy jest to dobry wykrywacz.
Napisano
Zdaje się że kolega ma poletko testowe na 2 grosze to możną przetestować go w stosunku do innego posiadanego , z dostępnością uradzenia nie będzie problemu . Czekamy z niecierpliwością
Napisano
Mam poletko testowe na wszystko kolorowe i nie tylko. Ujawnia ono nie tylko co wykrywacz powinien znaleźć, ale również czego nie powinien, a znajduje. To równie ważne.

Najstarszego fragmentu z 2-groszówkami używam tylko do bardzo szybkiej oceny reakcji.
W tym roku na jesieni planuję poważny duży test wszystkiego co się da ściągnąć popularnego, z opracowaniem wyników według różnych kryteriów. I wtedy się to i owo okaże, ku zadowoleniu kub niezadowoleniu wielu.
Na szybko f75 ani Minelaba nie sprawdzę, bo nie posiadam, a na zabawy z doskoku nie mam czasu ani ochoty.
Napisano
Panowie a skąd ta różnica w cenach między Polskim dilerem a Włoskim Fiszera F75
http://www.metaldetectorpro.it/product/67/F75.html

http://www.viking.waw.pl/hobby_.php?id=89&producent_id=3

może ja nie umiem czyta ze zrozumieniem?
  • 3 weeks later...
Napisano
Cyt.Kol.jacho...@Smagnus
"F75 ... pod każdym względem nie dorównuje E-tracowi

Szczególnie w szybkości, zasilaniu, ciężarze, łatwości obsługi, czasie regeneracji i paru mniejszych pierdółkach.
Wszystko jest kwestią priorytetów. Tym bardziej że F75LTD cenowo jest zbliżony do E-traca.

Choć trochę bronię F75 to nie ulega wątpliwości, że E-trac to sprzęt o półkę wyżej. Nawet w porównaniu do LTD. Jednak nie wiem, który wykrywacz bym wybrał, gdyby leżały obok siebie i musiałbym jeden zabrać. Dla mnie prostota obsługi, szybkość i ciężar mają bardzo, bardzo duże znaczenie. Tak jakoś mam i tyle."

Witam!Na E-traca przesiadałem się z X-70 i nie odczuwam utraty szybkości,co chyba świadczy,że nie jest wolny.Zasilanie w E-tracu wg.mnie jest wzorcowe,bo standardowa bateria nigdy dotąd mi nie siadła podczas poszukiwań całodziennych.Co do ciężaru,to może nie uwierzysz,ale ja osobiście X-70 pomimo mniejszej wagi bardziej czuję na ręce od E-traca po tym samym czasie w terenie(mam oba nadal).Łatwość obsługi...X-70,705 są banalnie proste...E-trac podobnie z tą róznicą,że menu jest inne,bardziej rozbudowane i jest więcej funkcji.
A to,że F-75 LTD jest cenowo zbliżone do E-traca,to też nie moja wina...:))
Podsumowując...Każdy ma swoje doświadczenia,spostrzeżenia,opinie...itd
Ja osobiście uważam,że E-trac jest jedynym wykrywaczem,o którym mogę napisać z czystym sumieniem,że po zakupie będę go użytkował przez lata i wg.mnie nic już nie muszę zmieniać,a co najwyżej dać więcej z siebie.
Pozdrawiam!
Napisano
trudno powiedziec co lepsze, sam mam f 75 juz drugi rok i musze powiedziec, ze jestem bardzo zadowolony-cholernie czuly i do popierdywania sie juz przyzwyczailem i nie zwracam na to taka uwage. wylapuje dzwiek co mnie inteeresuje, dla poczatkujacych moze to byc drazliwe.
co do e- traca raz chodzilem po plazy z etracem i e-trac na plazy dla mnie bomba, co do innych pol, nie mialem szczescia chodzic.
pozdrawiam
Napisano
Kolego Albertus...Miałeś zdaje się Proximę(o ile dobrze pamiętam),kupiłeś na raty(o ile dobrze pamiętam) F-75,zrobiłeś larum na forum po awarii Fischera(o ile dobrze pamiętam),a teraz wypowiadasz się Kolego w kwestii F-75,czy E-trac sam stwierdzając,że cyt.co do e- traca raz chodzilem po plazy z etracem i e-trac na plazy dla mnie bomba, co do innych pol, nie mialem szczescia chodzic.
pozdrawiam".

Ten temat wg.mojej skromnej oceny jest dla osób,które znają dobrze oba wykrywacze i mogą ewentualnie pomóc innym w wyborze.

Osobiście uważam,że każdy powinien dokonywać możliwie suwerennych wyborów kierując się własnymi preferencjami(a w tym celemi poszukiwań,miejscami,oczekiwaniem na tzw.udogodnienia no i głębokością kieszeni).

Pozdrawiam!
Napisano
haha ciekawe skad masz kolego takie informacje ze kupilem na raty- otoz kolego nie, nie kupilem na raty, chociaz nawet -to co to ma do znaczenia?, robimy jakąs ankiete kto kupil za swoje, babci czy cioci?. Fakt, mialem proxime 1.5 roku czy dwa lata, potem tejona miesiac-bo mi ukradli, teraz mam fishera f 75 ( 1.5 roku)i nie mam zamiaru go zamienic na nic innego. Co do larum na forum- rzeczywiscie napisalem watek o serwisach wykrywaczy, bo moj serwis do konca sie nie sprawdzil, ale co ma piernik to wiatraka? Miej piwa pic i miej piany bić....
Napisano
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=681708#1182439
wiadomo kazdy swoje chwali
moje zdanie F75 bije na glowe, mam f 75, uzytkowalem cortesa"

sorry moja wina skoro tejon się pisze cortes niech będzie tejon
Napisano
uzytkowalem, a nie mialem na wlasnosc.
Swoja droga kolego chyba masz za duzo wolnego czasu, zeby mi sie chcialo kto cos kiedys powiedzial, haha

słuzby we krwi?

Talgo przyjedz lepiej nad morze to wypijemy bosmana.
Napisano
i oto chodzi, tylko nie zapomnij wziąść detektorka , a jesli juz to jaki masz kolego? , no wiesz zeby za bardzo nie bylo mi glupio, ze ja pelne kieszenie a ty pustki w kieszeni , haha
Napisano
Cytat z Kolegi Alertus32...kropka"(znaczy,że kończy temat).

Po kropce były jeszcze trzy(słownie.... trzy) posty.

Przeczytałem też aluzje dotyczące Kol.Talgo,że niby służby ma we krwi,że ma za dużo wolnego czasu(na czytanie postow Kol.Albertusa32,jak mniemam...).

Ja też poczytałem posty Kol.Albertusa32 i np.wiem,że jak Kol.Albertus32 umawia się na kopanie w swoim rejonie,to np.może być burza i błyskawice,a potem nic...długo nic.

Pozdrawiam!
Napisano
P.S.
Niech jeszcze Kol.Albertus32 napisze,jak mu zostawiony w bagażniku samochodu wykrywacz ukradziono,to sie jeszcze bardziej pośmiejemy....

Pozdrawiam Rewal !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie