Enders Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 @jacho - ja bym wziął F75. Nie lubię ciężkiego, wolnego gó*na. Każdy sprzęt ma swoje wady i zalety. I jedyne, o co zawsze martwię się w T2/F75 to właśnie stelaż i pojemnik na baterie. Ciekawi mnie, jak wyglądają zasięgi E Traca względem F75 LTD/SE w gruncie...@Brzęczyszczykiewicz - to co, rozpracowujemy FBS i budujemy E Traca? ;) Pozdrawiam!PS: Może mi ktoś podać jak wygląda sprawa F75 Ltd. w ziemi w trybie bP? Inne ustawki - żelazo wycięte, czułość możliwe maksymalna stabilna, reszta pree napisać.
radhar Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 A co Cię martwi w pojemniku na baterię w F75? - akurat tutaj ja osobiście nie mam żadnych uwag, no może trzeba uważać na tą wstążkę jak wkładamy baterię, by potem łatwo było je wyjąć, ale to banał...Z tym ciężkim i wolnym g...(cytując Ciebie), jeśli nawiązujesz do Etrac'a, to moim zdaniem przesadzasz (miałeś go w ręku?), nie jest strasznie ciężki, jest po prostu cięższy od F75, ogólnie ergonomia F75 jest lepsza, ale ja po przechodzeniu z Etrac'iem kilku godzin nie czuje, że mi łapa odpada, więc się nie zgodzę z określeniem 'ciężki'...z szybkością - cóż na wolnym terenie przemiatam niezbyt wolno (na pewno nie tak szybko jak F75) a i tak wyłapuje ładnie, na zaśmieconym bardzo wolno z racji śmieci...http://www.youtube.com/watch?v=9JxjLLX0yHoTu jest fajny filmik pokazujący, że Etrac'iem też można szybko przemiatać, nawet pomiędzy smieciami (znów poletko amerykańskie, ale obraz ogólny sprzętu ten sam).Też mnie ciekawi sprawa ID w wersji LTD dla np. głęboko zakopanych monet, itp., czy poprawiona jest identyfikacja, czy tylko dodatkowo zwiększono czułość...Gdzieś wyczytałem, że LTD w porównaniu do zwykłej wersji F75 jest generalnie bardziej stabilny, że coś tam poprawiono + dwa dodatkowe tryby...Pozdr.radhar
radhar Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 http://www.youtube.com/watch?v=8rNIz2HJui4&feature=relatedno cóż Etrac też czasem przekłamuje z zardzewiałym żelastwem -- choć jest na to sposób.Pozdr.radhar
emisoo Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Demonem głębokości też nie jest, za mniejsze pieniądze można kupić bardziej stosowny wykrywacz http://www.youtube.com/watch?v=k8dbI_hpT5M
jacho Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Tego nie wiadomo. Żeby to stwierdzić to w tych samych warunkach trzeba by sprawdzić F75 (i najlepiej kilka innych)
radhar Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 emisso, już wielokrotnie podkreślano, że Etrac pokazuje swoje możliwości widząc grunt (taka cecha wieloczęst..), stąd ten filmik niewiele wnosi.Pozdr.radhar
adam793 Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Powiem tak miałem tego wiele ale stawiam na Minelab Se czy E-trac po prostu Minelab Maszyna nie będę sie sprzeczal wiem co mówię i polecam
adam793 Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 radhar tak przekłamuje ale który nie???czy nie oddziaływuje tak samo???????????emisoo poleć dobry wykrywacz tańszy chętnie go kupię jak będzie dobry tam baardzo wiele
Brzęczyszczykiewicz Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Endersm jeśli najdzie mnie ochota zrobienia czegoś na kształt FBS, nie będę grzebał w opisach patentów. I bez tego z tekstów Minelaba bardzo wiele wynika. Po prostu kupię sobie jakiegoś Minelaba, najlepiej Sovereigna, otworzę pudełeczko, podłącze pod przyrządy i kosztem jednego wieczora będę z bardzo dużym prawdopodobieństwem wiedział jaka jest koncepcja.Tyle że nie żyjemy w Australii z czerwona ziemią i nie widzę specjalnie potrzeby robienia takiego wykrywacza. Na razie zamierzam promować efekty własnej koncepcji, która daje wystarczająco dobre efekty i ma potencjał rozwojowy na przyszłość :)
radhar Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 jacho racja ;) jak tylko zobaczyłem początek, dałem sobie spokój:)adam793 to przekłamywanie, mam wrażenie, (po kilku dniach chodzenia) jest łatwe do wychwycenia, ale czas pokaże..nie miałem wielu sprzetów, ale owszem F75 czasem sporo namieszał przy żelastwie, bywało, że na granicy pokazywał dobry sygnał i ciężko było określić czy monetka obok żelastwa czy żelastwo (w większości przypadków to drugie). Z czasem zorientuje się jak to jest z Etrac'iem.Czy ktoś wie, że istnieje możliwość zmiany nazwy dla własnych zapisywanych wzorców, zamiast Moj wzorzec 1 np. Nastawy poletko itp...Mnie doskwiera skleroza najwidoczniej, bo często wzorce u mnie niewiele się różnią i mi się mylą po wgraniu...Pozdr.radhar
Enders Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Brzęczyszczykiewicz - może się mylę... czy Ty przypadkiem nie masz nicku na np. Thesaurusie GrzegorzB"? Jeśli się mylę to bardzo przepraszam... ale kiedyś widziałem wykrywacz Magnetic", który to ów GrzegorzB" miał konstruować ;) Jeśli więc jest chociaż iskierka nadziei na istnienie tej wykrywki, to będzie pracować w FBS? :D Pozdrawiam!
Brzęczyszczykiewicz Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Jam ci jest.Nie ma iskierki nadziei. Jest pewność, choć nazwa jest inna ;)Wykrywacz nie będzie wieloczęstotliwościowy, przynajmniej ten konkretny. Za to będzie miał wiele innych zalet. Można sobie poczytać wiadomo gdzie. Na forach się nie wypowiadam.
emisoo Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Tu jest coś o nim http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=2468
VanWorden Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 emisoo - chyba się pomyliłeś i chciałeś ten link podać:http://magnitec.pl/pl/html/galeria.htmlprawda? Bo w tym gdzie podałeś można się czegoś dowiedzieć o charakterze i kompleksach niektórych osobników z tego forum, ale nic poza tym:))PozdrawiamVW
Brzęczyszczykiewicz Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Taaa... :)Jedna z wielu dyskusji znafcuf i zawodofcóf :)))
Brzęczyszczykiewicz Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Proponuje trzymać się tematu wątku, w miarę możliwości. Bo znowu będzie na mnie... :)
kamilen444 Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 Fajna ten magnitec Brzęczyszczykiewicza on je sprzedaje seryjnie? Jakie ceny i czy można go porównać z dfx- em. Statyk wiec nie na kolor co nie? Pozdrawiam.
jacho Napisano 24 Maj 2011 Napisano 24 Maj 2011 Panie B. Poza tematem.Kiedy będzie Twoja wykrywka bo ciągłe lanie wody bez konkretów zaczyna lekko śmieszyć.Nie chodzi o konkretny dzień. Ale np. wiosna 2020, albo styczeń 2071.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 24 Maj 2011 Napisano 24 Maj 2011 Zależy kto pyta. Dla niektórych jesień 2095 a dla niektórych wcześniej :)
Enders Napisano 24 Maj 2011 Napisano 24 Maj 2011 Ja pytam - czytaj Don Kichot walczący z wiatrakami :D Ale na poważnie - poza tematem - kiedy?Pozdrawiam!PS: Brzęczku jak Twoje nazwisko zaczyna się na B" i ma liter 7... to my się chyba znamy ;) Także możesz powiedzieć, kiedy ten Magnitec wyjdzie (mam nadzieję, że tym razem się nie pomyliłem ;D)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 24 Maj 2011 Napisano 24 Maj 2011 Mnie raczej mało kto zna :)Zupełnie na poważnie, już wcześniej napisałem - kiedy WSZYSTKO będzie gotowe, wtedy powiem. A na razie nie wdaję się w dyskusje.
jacho Napisano 24 Maj 2011 Napisano 24 Maj 2011 A na razie nie wdaję się w dyskusje."No popatrz, kol. ma nawet niezłe poczucie humoru ;)
emisoo Napisano 24 Maj 2011 Napisano 24 Maj 2011 W temacie pobocznym wyczytać nożna tu http://magnitec.pl/pl/index.html ze kol. zajmuje sie bardziej agrotechniką dokładnie siewnikami to skont to zainteresowanie detektorami metalu czy mają coś wspólnego z tymi urządzeniami ?
Brzęczyszczykiewicz Napisano 24 Maj 2011 Napisano 24 Maj 2011 Chodzi o to, żeby rolnik miał w komplecie z siewnikiem czy inną broną urządzenie, pozwalające mu odszukać części które odpadły od maszyny w trakcie pracy w polu :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.