viks4 Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Napisano 10 Kwiecień 2011 Jako,że nowy sezon się rozpoczęty pełną parą-przyszła pora na zmianę sprzętu!Mam zamiar zamienić proximę na coś z wyższej półki.......i oto pojawia się dylemat! Na placu boju pozostają te dwa z tematu+ minelab se i Fisher F75Bardzo proszę użytkowników tych sprzętów o wszelkie opinie o nich-każda rada jest bezcenna!
talgo Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 witaj kolego a sprawdziłeś posty w tym forum są to tak popularne sprzęty że znajdziesz o nich multum informacji
samgnus Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Może Kolego rozwinąć z łaski swojej temat dotyczący związku rozpoczęcia nowego sezonu z koniecznością zmiany Proximy na inny sprzęt ?! Z tego,co czytam,to doskonały sprzęt i do tego uniwersalny ,więc po co konieczność zmian ?!Pozdrawiam!
talgo Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 szczerze powiedziawszy sam się ostatnio zastanawiam skoro użytkownicy Proximy są z niej zadowoleni z tego co czytam jest to sprzęt dość głębokia jednak pojawiają się co jakiś czas posty zmiany rutusa na terre czy coś innego nie wiem czy działa tu syndrom zachodni sprzęt jest lepszy niż rodzimy"czy jednak coś przeszkadza użytkownikomczy jak to wygląda?
fidzir Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 ja z proximy przesiadlem się na argo i wcale nie żaluję...
VanWorden Napisano 16 Kwiecień 2011 Napisano 16 Kwiecień 2011 Myślę talgo, że często to dokładnie taki syndrom jak opisujesz. Proxima to sprzęt, który można śmiało używać w każdej sytuacji, ale na pewno jest grupa ludzi która szuka choćby lepszej ergonomii. PozdrawiamVW
pawcion123 Napisano 16 Kwiecień 2011 Napisano 16 Kwiecień 2011 Ja na przykład sprzedałem Proxę ponieważ nie potrzebowałem tych 3 trybów pracy ect..po prostu ich nie używałem,lub sporadycznie.Postanowiłem kupić coś wyłącznie na kolor,i wybór padł na sovereigna GT.Proxa świetny sprzęcik,jednakże dobrałem sprzęt do specyfikacji poszukiwań.Pozdrawiam Paweł.
viks4 Napisano 18 Kwiecień 2011 Autor Napisano 18 Kwiecień 2011 To nie tak,proxa mi nie wystarcza....wręcz przeciwnie jestem bardzo z niej zadowolony,ale jest jedno ALE: Albo podupadłem na zdrowiu ,albo rutus przytył,bo kilka godzin w terenie nie zle daje mi w kość! W zeszłym sezonie tak tego nie odczuwałem!stąd pomysł (wiem,że może głupi) zmiany na coś lżejszego
samgnus Napisano 18 Kwiecień 2011 Napisano 18 Kwiecień 2011 Przyznam,że moje wcześniejsze pytanie mogło zabrzmieć dla niektórych nieco prowokacyjnie,ale faktycznie byłem ciekaw,skąd ten pęd do zmian dobrego na lepsze".Argument związany z wagą sprzętu(lub jego wyważeniem)oczywiście przemawia do mnie,bo wbrew pozorom to istotna sprawa,ale czy tylko o to chodzi ?!
hubertd Napisano 26 Kwiecień 2011 Napisano 26 Kwiecień 2011 Cze.Rok temu przesiadłęm sie z X-TERRY 705 na TEKNETICSA T2 Special Edytion.Porównac jest trudno bo oba maja duzo zalet jak i wad.Szczerze jestem bardziej zadowolony z T2 poniewaz sygnaly sa bardziej czyste mozna szybciej odgadnac z czym sie ma doczynienia, bardziej reaguje na srebrne blaszki niz terra. Postada bardzo dobry tryb turbo boost. Robilem porównania tydzien temu z kolega w ziemi nie ktorych sygnalow nie łapała terra ale to byc moze ze teren to łąka z wysoka sciolka.Na zlote monety jest tak samo okropny sygnal jak w minelabie.Moim zdaniem mozna lepiej go dostroic gdy chodzi sie kolo lini wysokiego napiecia, rzadko kiedy struga wariata.Takze t2 special edytion jest drozszy ale mysle ze warto, ze zwyklej wersji tez bys byl zadowolony.
samgnus Napisano 29 Kwiecień 2011 Napisano 29 Kwiecień 2011 Powstrzymam się od szczegółowego komentowania ostatniego postu,tj.postu Kol.hubertd.Spocznę na stwierdzeniu,że to mija się z prawdą wg.mnie.Mamy ostatnio do czynienia z jakąś akcją pt.Fischer i T2,czy to tylko przypadek ?!Pozdrawiam!
marian1984 Napisano 3 Wrzesień 2011 Napisano 3 Wrzesień 2011 A janapisze takMam Rutusa Argo i chce zmienić właśnie na Teknicsa G2 tylko i wyłącznie z jednego powoduErgonomia i waga, sprzęt ok, ale waga to duży minus, kolega ma teknicsa omege i po 2 godzinnej wedrówce jak wziołem jego wykrywke to tak jak bym nic nie trzymał.czy omega leprza? Napewno nie, Rutus jest dobry, ale niech popracuje nad ergonomią i waga, bo nie leży w dłoni jak co niektórzy inni konkurenci
emisoo Napisano 4 Wrzesień 2011 Napisano 4 Wrzesień 2011 G2 waga ta sama co Omega i cewki zamienne , jest w czym wybierać . G2 Jest stabilny i czuły na wszelką mała drobnice
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.