kloki Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Nooo.. W centralnej Polsce jest Moskwa :) Jadąc z Brzezin w stronie Łodzi mija się miejscowość Moskwa", gdzieś tam też Paryż jest w Polsce ;)
jacenty2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Jeszcze coś do tego silnika z góry. J.
Romel79 Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 A tak wogóle to z jakiego jest samolotu ? Wygląda troche jak silnik z meserschmita 109 ale to chyba raczej coś innego?pozdr
jacenty2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 NA 100% ruski Jak 1m ,a może wczesny 9 zależy co latało w 1944 nad centralną Polską. J.
Łukasz Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Witam! Jacenty, czy te fotki nie pochodzą od kolesia mieszkającego w Białymstoku? Te drewniane barierki wyglądają mi jakoś cholernie znajomo :) Pozdrawiam, Łukasz
jacenty2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 To się cieszę, że w Białymstoku też jest normalnie. J.
Romel79 Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 bardzo ładna kolekcja , w dodatku kolby są chyba orginalne.W tym mosinie z lunetą to chyba brakuje łamanego zamka ??pozdr
jacenty2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Bo to pewnikiem zwykły z optycznym dodatkiem. J.
Romel79 Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Strasznie chyba musiał być niewygodny w przeładowywaniu z tą prostą rączką i zamocowanym celowniku .
jacenty2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Z tego co wiem to raczej mosina z prostą rączką nie można przeładować bo nie pozwoli na to montaż lunety, a ten egzemplaż jest radosną twórczością właściciela. J.
jacenty2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 Znalazłem jeszcze takie fotki z jakiejś wyprawy. J.
miq Napisano 29 Kwiecień 2004 Napisano 29 Kwiecień 2004 WitamTa miejscowosc Moskwa jest kolo mnie.Dla ciekawostki jest tez Syberia i Rosyjka a niedaleko Szczecin.Pozdro miq
Gość Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 wkońcu ktos się odważył i zaczoł pokazywać swoje ciekawe znaleziska bo jakos wczesniej naprawde żadko sie zdażało żeby ktoś chciał pokazać swoje zbiory, niewiem czy ze strachu? przed policją a może złodziejami???? niewiem przecież koledzy pokazujmy zdjęcia swoich zbiorów jesli mamy niech nacieszymy swoje oczy, tak samo jest ze znaleziskami sprzetu cieżkiego, dlaczego nikt prawie nigdy nie wrzuca zjęć z wydobywania przeróżnych pojazdów i innych pozostałości??? jeśli sie boicie o nie to możecie w rubryce autor napisac xxx i bedzie wszytko wpożądku , nieraz sie slyszy że ktoś gdzieś coś wydobył lub może nawet uruchomił,prosze bardzo was wszystkich pokazujcie takie zdjecia przeciez do tego ten portal został stworzony nie chowajmy takich zdjec tylko do swoich komputerów i albumów bo staje sie to nudne czytanie tylko ze ktoś coś wydobył lub widział lub prubuje uruchomić bo wszyscy wiemy że są naprawde ciekawe znaleziska... ale dla oczu tylko kilku osób dlaczego?? mam nadzieje ze to sie z czasem zmieni przecież nikt tu nie będzie nikogo szukał, namierzał za pokazanie pięknego karabionu lub nawet czołgu:))) pozdrowienia dla wszytkich poszukiwaczy
jacenty2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 Drogi Szkop" ze względu na to ,że w swoim temacie na forum pt. Thomson napisałeś, że jesteś z USA muszę chyba Ci co nieco wyjaśnić.Z tym pokazywaniem SWOICH" kolekcji to w naszej polskiej rzeczywistości nie jest taka prosta sprawa,a to dlatego że prawo mamy takie jakie mamy.Człowiek, który fotki z taką swoją" kolekcją upublicznia szybko będzie miał spotkanie z przedstawicielami prawa,a wtedy trzeba się spodziewać DUŻYCH kłopotów.Chyba, że kolekcja jest LEGALNA i ma się na to papiery, ewentualnie zdjęcia są stare i nieaktualne, lub pokazuje się kolekcje Kogoś innego,a samemu jest się w zgodzie z paragrafami.Ze względu na moją pracę od wielu lat stykam się z policją i tu muszę Cię sprostować Twoje xxx i niezalogowanie się daje tylko tyle,że policyjny komputer pokaże Twój adres zdjęcie i nr telefonu nie od razu ,a chwilę póżniej /tam też pracują komputerowcy i to całkiem dobrzy/.A akurat to forum podobnie jak Allegro militaria jest pewnie pod ścisłym nadzorem. J.
jacenty2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 Tak dla przykładu: kolekcja i dziecko nie moje, ale i jedno i drugie fajne. J.
jacenty2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 Te też fajne 1 wojenne, ale te już państwowe. J
jacenty2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 Jak będę miał więcej czasu to pokażę jeszcze parę fotek z różnych kolekcji, bo ja też jak pewnie większość pasjonatów lubię podziwiać cudze zbiory. J.
Gość Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 Świetne fotki tylko pozazdrościć !!!! A moze znacie jakies fajne strony prywatnych kolekcji, zachodnich kolekcjonerów głównie temat - niemcy - ??
Romel79 Napisano 30 Kwiecień 2004 Napisano 30 Kwiecień 2004 A gdzie jest to muzeum , w którym były robione te fotki ? pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.