Skocz do zawartości
  • 0

Skrzynka

james443

Pytanie

Napisano

Witam. Od dłuższego czasu w garażu leżała u mnie takowa skrzynka. Odkąd pamiętam zawsze w niej były trzymane gwoździe i takie tam szpargały. Dzisiaj sie jej dokladniej przyjrzałem poniewaz identyczna zauwazyłem wczoraj podczas ogladania filmu 'Katyń'. Pakowali do takich skrzynek rzeczy ofiar mordu katynskiego. Moze ktoryś z kolegów wie cos wiecej jej temat? ;)

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
huk wyjaśnił wszystko,na forum co jakiś czas pojawia się taka z adzieją"że wojskowa:)

http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=skrzynka&ws=photo&id_forum=2&forum=on

sam posiadam takie trzy,niektóre miały ścianki na zawiasy co umożliwiało po np dostarczeniu towaru złożyć skrzyneczki przed drogą dla zwiększenia przestrzeni ładunkowej w aucie:)
Napisano
Jak napisałem wyżej : tyle zdołałem znaleźć ale nie byłem pewien czy to dokladnie o to ZWM chodzi. :p Człowiek uczy sie całe życie ;) Pozdrawiam James443
Napisano

Witam. Od dłuższego czasu w garażu leżała u mnie takowa skrzynka. Odkąd pamiętam zawsze w niej były trzymane gwoździe i takie tam szpargały. Dzisiaj sie jej dokladniej przyjrzałem poniewaz identyczna zauwazyłem wczoraj podczas ogladania filmu 'Katyń'. Pakowali do takich skrzynek rzeczy ofiar mordu katynskiego. Moze ktoryś z kolegów wie cos wiecej jej temat? ;)

Napisano
Związek Walki Młodych (ZWM) – polska komunistyczna, podziemna organizacja młodzieżowa, utworzona pomiędzy styczniem a sierpniem 1943 roku[1] przez byłych członków Komunistycznego Związku Młodzieży Polskiej, OMS Życie" oraz Związku Niezależnej Młodzieży Socjalistycznej Spartakus". - tyle zdołałem znaleźć ale nie byłem pewien czy to dokladnie o to ZWM chodzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie