Skocz do zawartości

proxima vs. euro ace 350

kevlar11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kanarek jest dobry dla dzieciaków na plaży szukających jakiś groszy na oranżadę, sprzedawcy kanarków robią sztuczną atmosferę euforii tym wykrywaczem i zachęcają do kupna ale tak naprawdę to nie jest wykrywacz tylko zabawka, wiem bo też mam :)

pozdrawiam
Napisano
Muszę stanąć w obronie kanarka (potem się schleję jak świnia).
Kanarek to wykrywacz. Wykrywacz z dolnej półki cenowej z całkiem niezłym zasięgiem, niezłą identyfikacją (w końcu żelastwa się nie kopie) i mega zasilaniem (AA :)). Troszkę wolny, troszkę ślepy na drobiazgi ale za te pieniądze to świetna wykrywka. Na początek nic więcej nie potrzeba.
Jeśli kanarek to zabawka to który wykrywacz nim nie jest? Wszystkie wykrywki to zabawki dla dużych chłopców. Jedne droższe inne tańsze ale jak pokazuje praktyka to wykrywacz to zaledwie 1/3 sukcesu. Kolejne 2/3 to operator, chęć grzebania w źródłach i szczęście.

Bardziej zaawansowane wykrywacze potrafią zniechęcić nawet osoby, które swoje już przeczesali. Ja na T2 Black klnąłem jak szewc i byłem bardzo zawiedziony. Ilość dźwięków i wielkość wykopywanych rzeczy mnie zabijały. Po mniej-więcej 5 dniach w terenie zacząłem stwierdzać, że jednak do F2 bym nie wrócił. Teraz wiem, że to był świetny wybór wreszcie ciągnę rzeczy o istnieniu których wiedziałem tylko z forum.
Nie wybrażam sobie, żeby ktoś zaczynał od sprzętu, który zasypuje informacjami. Najpierw trzeba nabyć nieco praktyki i obeznania. I właśnie do tego są te tańsze wykrywki. Nie powodują szybkiego wkurzenia i zrezygnowania. Wszystko jest jasne od samego początku. Mogę je polecić i tyle.
Napisano
eee tam ... okrezna5 - nie obalajmy tabu, lub jak kto woli : oczywistej oczywistości jaką jest fakt, że ..... kanarek to badziew, trochę lepszy od MD :)
Napisano
Wyraziłem swoją opinię o tym wykrywaczu ponieważ go posiadam i coś niecoś o nim wiem a dokładnie to mam EuroACE (czyli niby nowy model) Sam kolor wykrywacza świadczy, że to typowo plażowy sprzęt i zabawka dla turystów... jeśli ktoś ma inne opinie to proszę nie wchodzić na moją osobę, jeśli ktoś pisze, że wypisuje głupoty bo się nie znam to równie dobrze ja mogę napisać, że Ci co chwalą tą zabaweczkę nie mieli w rękach poważnego sprzętu skoro tak piszą :)

Pozdrawiam
Napisano
Za te pieniądze kanarek jest OK.
Miałem 250-tkę z dużą cewką i sprawował się całkiem nieźle ( sporo fantów- głównie monetek )
Proxima z którą chodzi brat się chowała ( w ilości znalezisk,nie w zasięgu )
Sentyment do kanarka pozostał - kupiłem dla syna Euro kanarka i zobaczymy jak to będzie. Zaleta tego
srzętu to banalnie prosta obsługa i zasilanie.
Ocenianie detektora wyłącznie po kolorze uważam za totalną bzdurę :-))) Choćby Fisherek posiada wysięgnik w złotym kolorze...jeszcze gorzej:-))) No to wychodzi na to że tylko czarny sprzęt jest dla poważnych" exploratorów :-))
Dobre... :-))))
A który to sprzęt jest poważny" ? Od czego to zależy? Widać napewno nie od koloru...
Efekty poszukiwań to przede wszystkim dobra miejscówka" , operator, a następnie sprzęt.
Napisano
No kanarek na monety się nadaje - plaża i szukanie drobnych to jest to do czego został stworzony :)

Kolor nie jest ważny - oczywiście kolor nie ma wpływu na parametry sprzętu, chodź może sugeruje jego przeznaczenie :) czepiacie się chyba z braku argumentów...

do głównych wad kanarka zalicza się:

-słaby zasięg na żelazo
-często zardzewiałe żelazo sygnalizuje jako kolor
-w terenie podmokłym, bagnistym, porośniętym mchem całkowicie się gubi, w takim terenie funkcja PP piszczy prawie cały czas.
- sonda DD wydaje się być niedopracowana, podczas gwałtownych ruchów w powietrzu wykrywacz daje sygnały (w poprzedniej wersji tego nie było) podobny problem jest w modelu AT PRO
-brak regulacji głośności (zarówno w lasach jak i na plaży brak możliwości ściszenia sprzętu jest naprawdę uciążliwy) powiecie, że są przecież słuchawki - ja osobiście nie lubię chodzić ze słuchawkami bo wtedy słychać tylko wykrywacz

zalety kanarka:
-cena
-dobre parametry na lekkich glebach" lub piasku
-zasilanie
-ładna estetyka

tak więc taka jest moja ocena tego sprzętu, wszystko zależy od tego kto czego będzie szukał

Ciekawi mnie też czy kanarki faktycznie są produkowane w USA wprawdzie jest naklejona jakaś metka made in USA" ale już na osłonie elektroniki jest made ich china" to daje do myślenia, czy jest produkowany w chinach i składany w USA czy też od podstaw robiony w USA ;)

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie