CharlieP Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Witam, ma ktoś jakieś linki, informacje na temat działań Szydłowca k. Radomia, w czasie powstania styczniowego ? Wszelkie informację bardzo sie przydadzą. Z góry dziękuje i pozdrawiam serdecznie ! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Mogę coś podesłać,a skąd z Szydłowca jesteś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Link na okoliczność walk 1863 wysłałem na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharlieP Napisano 8 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Ja, z Szydłowca jestem, jeżeli o to chodzi Herman ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharlieP Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Proszę nadal o informację, dość ważne jest to dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 A ma ktoś jakieś info na temat Szydłowca koło Mielca ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Witam.Aby nie zakładać kolejnego wątku,podłączę się pod temat. Mianowicie co można znaleźć na pobojowisku powstańczym,jakie fanty wychodzą? Mam w okolicy takie miejsce tylko muszę je dokładnie zlokalizować i dlatego pytam co się trafia ,jakie charakterystyczne rzeczy? Jak na razie wyszły jakieś gwoździe od podków końskich oraz jakby podkowa od buta.Pozdrawíam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Charakterystyczna jest duża ilość wystrzelonych pocisków z karabinu Minié,Rosjanie mieli je wówczas na wyposażeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Dzięki,wiem o jakie chodzi:),to muszę dalej szukać,jednak nie to miejsce. Użyto tam jeszcze armat,to i taki zacny fant by się nadał.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 ˝Bitwy˝ w 1863 r. to były bardziej potyczki w których brało udział max.kilkaset osób i 1 czy 2 armaty po rosyjskiej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Mimo tych 1,2 armat kule armatnie czy odłamki granatów się trafiają(mają extra klimat),dla cierpliwych co prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Witam.Właśnie taką kulę armatnią miałem na myśli,choć armatą też bym nie pogardził:) Jak tylko czas pozwoli będę nadal szukał.Co do klimatu,to właśnie o ten klimat biega:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.