qviatus Posted March 28, 2011 Author Share Posted March 28, 2011 witam,proszę o pomoc (radę) jak zakonserwować i doczyścić powyższy guzik grenadierski.Guzik jest posrebrzany, jednak farba srebrzącą odpadła w dużym procencie (prawdopodobnie na skutek przebywania w kwaśnej glebie - bagno) i spod spodu wychodzi goły metal.Co jeszcze można zrobić aby poprawić stan tego guzika? Moczyć go w czymś? w oliwie z oliwek, nafcie,... a może przetrzeć WD40?... a może nie ruszać już w ogóle bo nic się nie wyciśnie ..?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
qviatus Posted March 28, 2011 Author Share Posted March 28, 2011 ... i druga strona,tutaj przydałoby się coś zrobić może jakieś sygnatury wyjdą...Na razie guzik przemyłem tylko w ciepłej wodzie.pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 ja bym wsadził w oliwkę z oliwek i zapomniał na jakiś miesiąc:)moje się moczą,czekam na efekty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarchista Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Nic już nim nie zrobisz, na sygnatury tez bym nie liczył. Można przetrzeć jakimś olejem mineralnym/wazeliną - to zazwyczaj przyciemnia i poprawia wygląd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 tak czy siak oliwka mu nie zaszkodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
qviatus Posted April 1, 2011 Author Share Posted April 1, 2011 a co powiecie na naftę lub ropę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Nie zaszkodzi ale i nie pomoże.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil1994 Posted April 2, 2011 Share Posted April 2, 2011 Temu guzikowi i tak już nic nie pomoże. Wrzuć do oliwy to uratujesz chociaż resztę patyny.pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sordyl10 Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 A ja radzę wrzucić do wody utlenionej 3% super efekt a pużniej przetrzeć oliwką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeneralRemek Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 Brawo, odgrzałeś wątek sprzed czterech miesięcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian950 Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 właśnie się tak dziwię ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.