qviatus Napisano 28 Marzec 2011 Autor Share Napisano 28 Marzec 2011 witam,proszę o pomoc (radę) jak zakonserwować i doczyścić powyższy guzik grenadierski.Guzik jest posrebrzany, jednak farba srebrzącą odpadła w dużym procencie (prawdopodobnie na skutek przebywania w kwaśnej glebie - bagno) i spod spodu wychodzi goły metal.Co jeszcze można zrobić aby poprawić stan tego guzika? Moczyć go w czymś? w oliwie z oliwek, nafcie,... a może przetrzeć WD40?... a może nie ruszać już w ogóle bo nic się nie wyciśnie ..?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qviatus Napisano 28 Marzec 2011 Autor Share Napisano 28 Marzec 2011 ... i druga strona,tutaj przydałoby się coś zrobić może jakieś sygnatury wyjdą...Na razie guzik przemyłem tylko w ciepłej wodzie.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 ja bym wsadził w oliwkę z oliwek i zapomniał na jakiś miesiąc:)moje się moczą,czekam na efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Nic już nim nie zrobisz, na sygnatury tez bym nie liczył. Można przetrzeć jakimś olejem mineralnym/wazeliną - to zazwyczaj przyciemnia i poprawia wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 tak czy siak oliwka mu nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qviatus Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2011 a co powiecie na naftę lub ropę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Nie zaszkodzi ale i nie pomoże.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Temu guzikowi i tak już nic nie pomoże. Wrzuć do oliwy to uratujesz chociaż resztę patyny.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sordyl10 Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 A ja radzę wrzucić do wody utlenionej 3% super efekt a pużniej przetrzeć oliwką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 Brawo, odgrzałeś wątek sprzed czterech miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 właśnie się tak dziwię ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.