qviatus Napisano 28 Marzec 2011 Autor Napisano 28 Marzec 2011 witam,proszę o pomoc (radę) jak zakonserwować i doczyścić powyższy guzik grenadierski.Guzik jest posrebrzany, jednak farba srebrzącą odpadła w dużym procencie (prawdopodobnie na skutek przebywania w kwaśnej glebie - bagno) i spod spodu wychodzi goły metal.Co jeszcze można zrobić aby poprawić stan tego guzika? Moczyć go w czymś? w oliwie z oliwek, nafcie,... a może przetrzeć WD40?... a może nie ruszać już w ogóle bo nic się nie wyciśnie ..?)
qviatus Napisano 28 Marzec 2011 Autor Napisano 28 Marzec 2011 ... i druga strona,tutaj przydałoby się coś zrobić może jakieś sygnatury wyjdą...Na razie guzik przemyłem tylko w ciepłej wodzie.pozdr
Hebda Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 ja bym wsadził w oliwkę z oliwek i zapomniał na jakiś miesiąc:)moje się moczą,czekam na efekty
Anarchista Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Nic już nim nie zrobisz, na sygnatury tez bym nie liczył. Można przetrzeć jakimś olejem mineralnym/wazeliną - to zazwyczaj przyciemnia i poprawia wygląd.
Kamil1994 Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Temu guzikowi i tak już nic nie pomoże. Wrzuć do oliwy to uratujesz chociaż resztę patyny.pozdro.
sordyl10 Napisano 4 Sierpień 2011 Napisano 4 Sierpień 2011 A ja radzę wrzucić do wody utlenionej 3% super efekt a pużniej przetrzeć oliwką.
GeneralRemek Napisano 4 Sierpień 2011 Napisano 4 Sierpień 2011 Brawo, odgrzałeś wątek sprzed czterech miesięcy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.