Witam, Znajomy, nie majacy dostępu do sieci, poprosił mnie o identyfikację kilku jego rodzinnych pamiątek. Po dłuższych poszukiwaniach w sieci stwierdziłem jedynie, że taka odznaka jak na zdjęciu musi byc rzadkością- nie widziałem nigdzie nawet podobnej - może nie mam wprawy w szukaniu. Niniejsza odzanka charakteryzuje sie otwieranym pagonem" w środkowej części , pod nim, jak i na wewnetrznej stronie pagonu, wygrawerowane są nazwiska. Po lewej stronie pagonu napis od dowództwa i towarzystwa oficerów", po prawej - częściowo zatarte prawdopodobnie nazwisko właściciela odznaki. Na rewersie wzór cegły (niestety nie mam zdjęć rewersu - nie ja je wykonywałem). Właściciel twierdzi, że przedmiot ten zdobył jeden z jego przodków w 1920 r.
Pytanie
Lemmy Laffer
Witam,
Znajomy, nie majacy dostępu do sieci, poprosił mnie o identyfikację kilku jego rodzinnych pamiątek. Po dłuższych poszukiwaniach w sieci stwierdziłem jedynie, że taka odznaka jak na zdjęciu musi byc rzadkością- nie widziałem nigdzie nawet podobnej - może nie mam wprawy w szukaniu.
Niniejsza odzanka charakteryzuje sie otwieranym pagonem" w środkowej części , pod nim, jak i na wewnetrznej stronie pagonu, wygrawerowane są nazwiska. Po lewej stronie pagonu napis od dowództwa i towarzystwa oficerów", po prawej - częściowo zatarte prawdopodobnie nazwisko właściciela odznaki. Na rewersie wzór cegły (niestety nie mam zdjęć rewersu - nie ja je wykonywałem). Właściciel twierdzi, że przedmiot ten zdobył jeden z jego przodków w 1920 r.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.