Soldat Napisano 24 Marzec 2011 Autor Share Napisano 24 Marzec 2011 Jak myślicie jest możliwe że kiedyś, za tysiąc lat świetlnych może powstać w Polsce coś podobnego ? http://www.youtube.com/watch?v=vCx-8gV9O54 ??? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AR Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 Może być już niemożliwe zgoromadzenie takich i tylu eksponatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 Wszystko obraca się wokół $:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pderkacz Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 ja to mógłbym być cieciem takim muzeum piękna sprawa. u nas w Polsce to lepiej żeby rdza takie cacka zjadała pod chmurką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 http://www.youtube.com/watch?v=fvOIRmqH0mQbyłem wczoraj , aż nie wierzyłem że to Polskapzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AR Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 To nie jest tak, że wszystko obraca się wokół $.Pewnych rzeczy po prostu nie ma do sprzedaży. Jakiegoś modelu jest kilka sztuk na świecie, a te nie sprzedają. Nie ma gdzie kupić, za żadna cenę.Muzeum drogownictwa nie spełnia standardów muzeum w Bovington, gdzie wszystkie pojazdy są w ogrzewanych halach.W ekspozycji zewnętrznej ulegają tak czy inaczej degradacji z powodu warunków atmosferycznych, a od zabezpieczenia zależy jedynie jak szybko ten proces postępuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zakuta-Zarzycki Napisano 30 Marzec 2011 Share Napisano 30 Marzec 2011 Ten jednowieżowy Vickers w kamuflarzu zbliżonym do polskiego (w ósmej minucie filmiku ) reprezentuje naszą broń pancerną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 W Polsce jest wiele ciekawych eksponatów, wiele czeka na wyciągniecie, ale jeśli wiesz że na 100% gdzieś w bagnie jest zatopiony czołg to muzeum to za przeproszeniem oleje !!!!! Zobaczcie fotki w muzeum w skarżysku, eksponaty w tym muzeum wyglądają jak złom !!!!! Nic nie zabezpieczone, niedługo rdza wszystko zeżre w cholerę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 W polsce coraz wiecej ciekawych eksponatow jest prywatnych (tu sa wieksze pieniadze). To co sie dzieje w wiekszosci muzeow jest smutne ale wynika to z braku programu stalego dla nich finansowania, tym bardziej nie rozumie budowy 1 muzeum za duze pieniadze gdzie obecnie niemal nie ma eksponatow, a tam gdzie one sa mamy chmury. Prywatnie obawiam sie ze za jakis czas gdy uswiadomimy sobie iz znalezienie ciekawego eksponatu z okresu wojennego lub nawet po bedzie niemal nie mozliwe, to beda zakusy przechwycenia jakas ustawa sprzetu z rak prywatnych do publicznych placowek- rejestrujac aktualnie moje pojazdy na zolte tablice mysle iz zapisy w rejestrze konserwatora moga byc poczatkiem budowania listy takich sprzetow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzes_chmiel Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Witam Byłem w tym muzeum.Nie da się tego opisać trzeba zobaczyć.pozdawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bwerk45 Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Dokładnie nie da się tego opisać.Byłem coś pięknego własne zaplecze techniczne i to nie małe. Super jeśli macie okazje to śigajcie i podziwiajcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.