Skocz do zawartości
  • 0

Miska pieczątka RAD, pokrywka menażki

zabi

Pytanie

Napisano
Witam!

Trafiłem małą miseczkę z pieczątkami na spodzie RAD R&P 1939. Czy to rzeczywiście miska RADu? Proszę o rozszyfrowanie sygnatur.

Druga rzecz to pokrywka od menażki, nie wiem od czego ona może być, ma mocowanie przez które trok przechodzi, pokrywka jest większa od tej od standardowej menażki WH wz.31, dopatrzyłem się sygnatur A i nr seryjny. Też jakiś RADowski temat? Fanty były znalezione w śmietnisku w którym były także śmieci współczesne.

Z góry dzięki za pomoc

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
To pierwsze tot maselniczka o ile dobrze pamiętam. A menażki poszukaj wśród niemieckich,włoskich,rosyjskich . Coś w tym kierunku mi świta;)
Napisano
Witam!

Trafiłem małą miseczkę z pieczątkami na spodzie RAD R&P 1939. Czy to rzeczywiście miska RADu? Proszę o rozszyfrowanie sygnatur.

Druga rzecz to pokrywka od menażki, nie wiem od czego ona może być, ma mocowanie przez które trok przechodzi, pokrywka jest większa od tej od standardowej menażki WH wz.31, dopatrzyłem się sygnatur A i nr seryjny. Też jakiś RADowski temat? Fanty były znalezione w śmietnisku w którym były także śmieci współczesne.

Z góry dzięki za pomoc
Napisano
Barson1 dzięki za pomoc, znalazłem coś bardzo podobnego jednak trochę inny kształt i było to określone jako cyt. kanapczak" czyli rozumiem coś jak pudełko na kanapki:) i to było francuskie. Szukam, przeglądam zdjęcia i nic...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie