Weteran-39 Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Pierwotnie produkcja tych menażek była przeznaczona dla załóg czołgów,póżniej weszła na stan wojsk powietrzno desantowych.Mój komplet to lata 70.pr.ZSRR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shark14_a1 Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 witam,oto moja niemiecka skrzynka na konserwy :) Na deklu napis: Gemuesekonserven. Sygnowana gym 1943 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shark14_a1 Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 i widok na wnętrze skrzynki. Całość w środku obita tekturą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shark14_a1 Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 a tu widok na całość jak takowe skrzyneczki się prezentują. Ta jest akurat po konserwach mięsnych, ale tej samej firmy i z tego samego roku co poprzednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shark14_a1 Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 i niemiecka skrzynka na serek topiony z 1939 roku. Dekiel niestety oderwany, ale go posiadam.Wieczorem lub na dniach wrzucę jeszcze foty skrzynki po margarynie i jajkach. Wszystko z Wehrmachtu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pooshkins Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Podobno pokrywa z niemieckiej kuchni polowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pooshkins Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Sygnatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Mój skromny zbiór manierek i menażek.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.