Skocz do zawartości
  • 0

Część tygrysa?

Lukowski69

Pytanie

Napisano

Witam. Ostatnio przeszedłem się po małej wiosce i popytałem o ciekawe rzeczy. Jeden Pan powiedział, że razem z innymi po wojnie rozebrali tygrysa i on sobie wziął dwa kawałki i zrobił obciążniki do trzepaka. Moje pytanie brzmi czy faktycznie jest to część od tygrysa? Na zdjęciu jeden z tych przedmiotów 67cm długi 18,5 szeroki i 10,5 wysoki. Dzięki za odpowiedź.

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tylko pogratulować takich fantów:) Wioskę przeszukać dokładnie jak i miejscowe dzikíe wysypy,niekiedy í tam trafiały jakieś niepotrzebne już złomy. Jeśli w okolicy podczas wojny było ,,hucznie,, zalecane jest regularne odwiedzanie skupów złomu.
Gratuluję i pozdrawiam
Napisano

Witam. Ostatnio przeszedłem się po małej wiosce i popytałem o ciekawe rzeczy. Jeden Pan powiedział, że razem z innymi po wojnie rozebrali tygrysa i on sobie wziął dwa kawałki i zrobił obciążniki do trzepaka. Moje pytanie brzmi czy faktycznie jest to część od tygrysa? Na zdjęciu jeden z tych przedmiotów 67cm długi 18,5 szeroki i 10,5 wysoki. Dzięki za odpowiedź.

Napisano
Polska to kraj w którym opowiesci o ,,kotkach jest więcej niż ich wogóle wyprodukowano z wioskowych opowiesci od miejscowych ,,historyków" ze w każdej wiosce jest w bagnie lub rzeczce jakiś tajemniczy koci potwór mi osobiscie nie wyglada to na częśc jakiego kolwiek czołgu bo i widac resztki farby bodajże czerwonej która raczej w kotkach nie wystepowała bo po co skoro chodzi o kamuflaż a wyposarzenie wewnetrzne to także to coś nie pasuje do niczego
Napisano
No widzisz adek, taka rada na przyszłość: jak się na czymś nie znasz to się nie odzywaj ;)

Nie wiem od jakiego pojadu/urządzenia pochodzi ten fragment, ale wszelki stalowe elementy czy to maszyn czy czołgów zabezpieczane były i są tzw. minią". Jest czerwona, matowa farba podładowa służąca jak to z nazwy wynika za podkład pod farbę właściwą, jak również zabezpieczenie antykorozyjne. Z oczywistych przyczyn wiele fragmentów lub części nie wymaga pokrywania dodatkową warstą farby, więc i nie wszystkie elementy wspomnianego tu ygrysa" muszą taką warstwę mieć.

Pozdrawiam,

KaRaDo
Napisano
No proszę :D Cóż za wprawne oko ma kolega ;) Moja gafa ;P
I zagadka rozwikłana. Nasz tajemniczy kotek to Patera ;) Gratuluję odkrycia. Teraz dogadaj się z gospodarzem i zamień wloty na ceramiczne pustaki stropowe, zalej je betonem i masz mistrzowskie fanty :D

Pozdowionka
Napisano
Teraz to lepiej szukaj tych co razem z nim rozebrali te Pantere, bo jeszcze lepsze rzeczy moga wyjsc:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie