Skocz do zawartości

Inscenizacja zrzutu Cichocemnych 26.III, 2011

Rekomendowane odpowiedzi

......Ekipa XXVIII, krypt. BEAM"; noc 19/20 III 1943 r.

- ppor. Ignacy Konstanty Szmaragd",
- ppor. Wilhelm Pluta Pion",
- ppor. Jan Wiącek Kanarek".....

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 04:31 13-03-2011

-Szmaragd" brał potem udział w Powstaniu Warszawskim,

-Kanarek" walczył pod razkazami Łupaszki",

-Pion" - jako jeden z niewielu przeszedł przeszkolenie
w zakresie sporządzania fałszywych dokumentów (specjalne kursy dla cichociemnych w Glasgow).
Tuż przed wybuchem Powstania Warszawskiego został skierowany na placówkę do Rybnika.

Polecam książki Jędrzeja Tucholskiego.

w roku 2009 w pierwszej edycji tej imprezy brałem udział jako rekonstruktor i ku memu dużemu zdumieniu wykonano wtedy skoki z bodajże samolotu sportowego , robiło to naprawde wrażenie podejrzewam że i tym razem tak będzie , sama impreza odbywa Się przy szkole publicznej

Witam, wysyłam mapkę z zaznaczonymi miejscami parkingowymi oraz miejscem Inscenizacji:

http://maps.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=208392203839389647825.00049ed96a6548e113531&t=h&ll=51.302716,20.113177&spn=0.007432,0.021973&z=16

Tak, planowane są faktyczne skoki ze spadochronem.

Lokalizacja imprezy - za Zespołem Szkół Samorządowych w Paradyżu. Zresztą będą wystawione w Paradyżu służby mundurowe, które będą kierować zainteresowanych na miejsce inscenizacji.

Mapka dojazdu do miejsca inscenizacji znajduje się na stronie internetowej JS 2036 Paradyż.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie