kribmw Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 Znalazłem dzisiaj ten oto sygnet.Wszystko wskazuje na to ze jest to niemiecki sygnecik.A co o nim sądzą experci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 a dlaczego liście dębu mają wskazywać na pochodzenie niemieckie ?może być całkiem inne ... ta symbolika była powszechnie wykorzystywana ... nie tylko przez Niemców.http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C4%85b Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 Znalazłem dzisiaj ten oto sygnet.Wszystko wskazuje na to ze jest to niemiecki sygnecik.A co o nim sądzą experci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 Brak bić.Wygrawerowane inicjały Z R przynajmniej tak sądze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RubenDLR Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 mozna prosic o dokladniejsze zdjecia??? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 kribmw - i regulamin dla ciebie do identyfikacji !! i to jeszcze z dwoma wykrzyknikamihttp://www.odkrywca.pl/kazdy-ma-to-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705... jak tytułować wątki - najwyższa pora zapamiętać ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 Kolejne zdjęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 Przepraszam za zle zatytuowany wątek kolego tyfus.Troszke wyrazniejsze zdjęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 I jak panowie jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 11, 2011 Author Share Posted March 11, 2011 Kolego tyfus pewnie masz racje ale ja przystaje przy tym ze jest to niemiecki sygnet lub łotewski gdyż został własnie znaleziony w miejscu stacjonowania tych formacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kribmw
Znalazłem dzisiaj ten oto sygnet.Wszystko wskazuje na to ze jest to niemiecki sygnecik.A co o nim sądzą experci?
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.