Soldat Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Pepsi, moje gratulacje ! Mieć taki autograf to jest coś, a spotkać się osobiście z asem Panzerwaffe - bezcenne !
vis1939 Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Soldat,zmień pieluchę dzieciaku i spytaj babci i dziadunia jakież to bezcenne spotkania z naziolami były podczas wojny...
k0k0 Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Piszesz Pepsi że nikt go tutaj nie gloryfikuje - a czym jest jeśli nie gloryfikacją (przede wszystkim w oczach p. Cariusa) robienie sobie z nim zdjęć i branie autografów? To nie niewinny pan z Zakopanego przebrany za niedźwiedzia, tylko koleś z rękami ubabranymi krwią niewinnych ludzi. Gdyby to był człowiek przyznający się do błędu, jakim był udział w rzeziach i potępiałby zbrodniczą machinę hitlerowską, można by do tego podchodzić inaczej. Ale to jest przypadek klienta żyjącego w świętym przekonaniu swoich racji, więc każdy objaw przyjacielskiego zainteresowania ze strony dzieci swoich ofiar, traktuje zapewne jako właśnie gloryfikację i potwierdzenie swoich racji. Ja bym takiemu człowiekowi ręki nie podał.
shark84 Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Już sam fakt że ten słodki dziadek to pir....lony nazista wystarczy, rzeby zobaczyć że coś masz z banią...ale do jednego mnie pepsi skłoniły Twoje posty- przeczytam tą książke rzeby się utwierdzić w opinii że Cie zryło chłopie że tak się tym chwalisz.
woytas Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Jak widze moja prosba nie pomogla wiec rozpoczol sie festiwal kartkowy.
Soldat Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Do vis1939" - spytaj babci i dziadunia jakież to bezcenne spotkania z naziolami były podczas wojny" - tak się składa, że akurat jestem z Górnego Śląska i u mnie w rodzinie byli akurat w Wehrmachcie :) Chyba, że to też Ci przeszkadza, ja nie zabraniam Ci ani nie komentuje Twoich zainteresowań Wojskiem Polskim, więc i od Ciebie oczekuje tego samego w stosunku do mnie i innych.
shark84 Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Chłopie jeszcze ta gadka o paczuszce z książką i 20euro za autograf.poproś swoich dziadków o te 20euro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.