Skocz do zawartości

Otto Carius Tygrysy w błocie"- autograf na książce itp

Pepsi_Srepsi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Piszesz Pepsi że nikt go tutaj nie gloryfikuje - a czym jest jeśli nie gloryfikacją (przede wszystkim w oczach p. Cariusa) robienie sobie z nim zdjęć i branie autografów? To nie niewinny pan z Zakopanego przebrany za niedźwiedzia, tylko koleś z rękami ubabranymi krwią niewinnych ludzi. Gdyby to był człowiek przyznający się do błędu, jakim był udział w rzeziach i potępiałby zbrodniczą machinę hitlerowską, można by do tego podchodzić inaczej. Ale to jest przypadek klienta żyjącego w świętym przekonaniu swoich racji, więc każdy objaw przyjacielskiego zainteresowania ze strony dzieci swoich ofiar, traktuje zapewne jako właśnie gloryfikację i potwierdzenie swoich racji. Ja bym takiemu człowiekowi ręki nie podał.
Napisano
Już sam fakt że ten słodki dziadek to pir....lony nazista wystarczy, rzeby zobaczyć że coś masz z banią...ale do jednego mnie pepsi skłoniły Twoje posty- przeczytam tą książke rzeby się utwierdzić w opinii że Cie zryło chłopie że tak się tym chwalisz.
Napisano
Do vis1939" - spytaj babci i dziadunia jakież to bezcenne spotkania z naziolami były podczas wojny" - tak się składa, że akurat jestem z Górnego Śląska i u mnie w rodzinie byli akurat w Wehrmachcie :) Chyba, że to też Ci przeszkadza, ja nie zabraniam Ci ani nie komentuje Twoich zainteresowań Wojskiem Polskim, więc i od Ciebie oczekuje tego samego w stosunku do mnie i innych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie