wino39 Posted March 8, 2011 Author Share Posted March 8, 2011 Chciałbym skompletować mundur, i wyposażenie żołnierza powietrznodesantowego. chodzi o mundur kamuflażu moro"zrobiłem liste prosze o uzupełnienie i komentarz jeśli popełniłem jakiś błąd.-bluza wz. 4643 -mam-spodnie wz 4643-naszywka bordowa 6 pdpd-pas z klamrą bez WP"-opinacze skoczków brązowe lub czarne-pasoszelki -mam-Op-1 -mam-maska mp4 -mam-beret bordo-ładownica AK-plecak spadochronowy-AKMS i bagnet 6H4-nóż szturmowy wz. 55-menażka -mam-manierka -mam-hełm wz. 67 -mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunczyk Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Nie piszesz czy Twoje umundurowanie polowe jest typu US (powinno byc). Hełm powinien byc wz. 63. Emblemat niekoniecznie bordowy, na us-ach nosiło się w barwach jednostki - czerwony 16 BPD, brązowy 18 BPD, czarny 5 DAM, zielony 10BPD (również kompanie specjalne), czarny nadruk na żółtym tle DAPlot etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weteran-39 Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Kolego trochę informacji fotograficznej znajdziesz w książce ;6P.D.P.P autor H.M.Królikowski-Oficyna wydawnicza 'Ajaks'wydanie Pruszków 1997. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wino39 Posted March 8, 2011 Author Share Posted March 8, 2011 bluza jest oczywiście US jeszcze jedno macie może jakieś zdjęcia żołnierzy 6 pdpd w umundurowaniu polowym?Z góry dzięki pzdr Dominik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sosab Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Zapraszam na ;www.czerwonyberecik.fora.pllub kontakt na priva;czerwone-berety@o2.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.