wino39 Napisano 8 Marzec 2011 Autor Share Napisano 8 Marzec 2011 Chciałbym skompletować mundur, i wyposażenie żołnierza powietrznodesantowego. chodzi o mundur kamuflażu moro"zrobiłem liste prosze o uzupełnienie i komentarz jeśli popełniłem jakiś błąd.-bluza wz. 4643 -mam-spodnie wz 4643-naszywka bordowa 6 pdpd-pas z klamrą bez WP"-opinacze skoczków brązowe lub czarne-pasoszelki -mam-Op-1 -mam-maska mp4 -mam-beret bordo-ładownica AK-plecak spadochronowy-AKMS i bagnet 6H4-nóż szturmowy wz. 55-menażka -mam-manierka -mam-hełm wz. 67 -mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 8 Marzec 2011 Share Napisano 8 Marzec 2011 Nie piszesz czy Twoje umundurowanie polowe jest typu US (powinno byc). Hełm powinien byc wz. 63. Emblemat niekoniecznie bordowy, na us-ach nosiło się w barwach jednostki - czerwony 16 BPD, brązowy 18 BPD, czarny 5 DAM, zielony 10BPD (również kompanie specjalne), czarny nadruk na żółtym tle DAPlot etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 8 Marzec 2011 Share Napisano 8 Marzec 2011 Kolego trochę informacji fotograficznej znajdziesz w książce ;6P.D.P.P autor H.M.Królikowski-Oficyna wydawnicza 'Ajaks'wydanie Pruszków 1997. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 8 Marzec 2011 Autor Share Napisano 8 Marzec 2011 bluza jest oczywiście US jeszcze jedno macie może jakieś zdjęcia żołnierzy 6 pdpd w umundurowaniu polowym?Z góry dzięki pzdr Dominik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Zapraszam na ;www.czerwonyberecik.fora.pllub kontakt na priva;czerwone-berety@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.