nabuh Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Może dowiem się coś więcej o tym eksponacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cryssmar Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Zwykły stary gwóźdź. Ja na takie mam mocowane zawiasy do drzwi od stajni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
numi5 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 W odróżnieniu od współczesnych jest ręcznie kuty przez kowala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabuh Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Te w drzwiach od stajni są zwykłe a ten jest niezwykły, bo wykopany... Pozdrowionka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 i cóż z tego?wcześniej gwoździe robił kowal nie fabryka,nawet po wojnie jeszcze klepali z braku rozwiniętego przemysłu (i działan wojennych) Link to comment Share on other sites More sharing options...
XaXers Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 kiedyś też przywlokłem do domu gwoździa i wstawiłem go na ID oto efekty http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=649820 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
nabuh
Może dowiem się coś więcej o tym eksponacie?
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.