banan20 Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 Proszę o porównanie tych dwóch wykrywaczy...zastanawiam się nad jednym z nich, poza tym jeszcze myślę o X-terrce 705...ale to zupełnie co innego...
banan20 Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 dzieki kolego...ale chodzi mi bardziej o różnice w terenie tzn. zasięgi itp...
samgnus Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Skoro Kol.Adek używa słów pewnie" i zapewnie"(myślę,że chodziło o zapewne),to ja mniemam :)),że Kol.wie,to,co pisze tylko ze słyszenia,a nie z autopsji.Ja ze swojej strony mogę napisać,że zadnia uczonych" są podzielone w kwestii różnic Explorera i E-traca.Są tacy,którzy twierdzą,że Explorer z tzw.nową cewką,to praktycznie E-trac,co wg.mnie kompletnie mija się z prawdą i piszą tak po to by poprawić swoje samopoczucie i tym samym nie sprzedawać sprzętu,na który swego czasu wydali sporo pieniędzy tylko po to by go teraz oddać za mniejsze pieniądze i znowu dołożyć na E-traca.E-trac wg.mnie o wiele lepiej leży a łokciu"(pomimo tego,że nie jest zbyt lekki nie odczuwam tego nawet po wielu godzinach w terenie),jest sporo szybszy",menu i obsługa zdecydowanie łatwiejsze(szczególnie w bardziej zaawansowanych ustawieniach).Co do zasięgów się nie wypowiadam,bo to kwestia mocno subiektywna i w dużej mierze zależna od użytkownika,choć do Explorera gorszy na pewno nie jest.Osobna kwestia ,to X-705.Wg.mnie to doskonała alternatywa dla wyżej wymienionych w niektórych sytuacjach i za sporo mniejsze pieniądze.Sam pomimo posiadania E-traca zostawiłem sobie X-70 i nadal jestem z niej zadowolony,choć E-trac ma większy zasięg i lepszą dyskryminację.Pozdrawiam!
samgnus Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 P.S.Oczywiście ,to co napisałem,to tylko moje subiektywne odczucia wynikające z moich doświadczeń.
adam793 Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Szczera prawda, a co do wagi to moje zdanie takie do Minelaba trzeba chłopa nie pajaca.Pozdrawiam
banan20 Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 spokojnie chłopaki pajacem nie jestem :) wręcz ciężkie urządzenie to dla mnie wyzwanie....a jak sie mają kolego samgnus zasięgi terrki do etraca ?? jest naprawdę duża różnica ?
Seku Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Witam! xterka70/705 + explorer lub etrack to pewnie super uzupełniające się sprzęty? Jak wygląda separacja żelaza,powiedzmy w tym zestawieniu?
banan20 Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 własnie mam dylemat czy kupić terrosrystę 705 do x terki 70 czy explo lub e traca do x terki 70....chodze z bratem wiec istnieje mozliwosc chodzenia na dwoch rozncych cewkach na raz(przy wyborze x terki 705).
honker Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 panowie co wy z tą wagą?explorer se to pryszcz przy smętku {żeby nie było 14 lat ze smętkiem i rok z se]fakt że nie kopię dołów po m3 ale pocisk od kbks wyjełęm z ok.70 cm i uważam ze starczy.pozd.marek
gisio Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Ej tam zaraz nie realne leżał pewnie na dnie dołka tuż pod hełmem.
rufa Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 nie leżał pod niczym,tylko przy pogłębianiu dołka staczał się coraz niżej.
banan20 Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 Jak sie do tych dwóch wykrywek ma Minelab Safari, w czym ustępuje E tracowi i Explorerowi SE ??
adam793 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Całe lato chodziłem z kolegą na poszukiwania ja explorerem on safari robiliśmy se testy z monetami powiem szczerze explorer łapał głębiej i bardziej dawał lepszy dżwięk na dany przedmiot,ale co do poszukiwań kolega minelabem safari znalazł więcej monetek odemnie,przykład był taki że za szybko chodziłem i nie w tym miejscu leżały przedmioty,poprostu mial więcej szcęścia.W tej chwili kolega sprzedał safari kupił explorera z cewką motylem zobaczymy jak ten rok wyjdzie nam owocnie.Pozdrawiam
adam793 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Banan20 nie nazwalem cię pajacem bez urazy takie powiedzenie,poprostu do cięższego sprzętu trzeba mieć troszeczkę siły wtedy się nie narzeka na wagę,znam jednego mocnego pana chodzi bardzo długo z wykrywką można powiedzieć z Minelabem znalazl bardzo wiele niestety jego skromna postura zrobiła to że siadł mu kręgosłup
banan20 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 adamie793 wiem o co Ci chodziło...więc nie masz minie za co przepraszać:)
samgnus Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 O co w sumie chodzi Koledze banan20 ?! Ja niestety nie rozumiem Kolegi toku rozumowania :)) Explorer,czy E-trac...może X-705...a może Safari.Proponuję zacząć od Jabla.Pozdrawiam!
samgnus Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 P.S. Tego typu posty to wg.mnie jakieś podpuchy".
banan20 Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Kolego szukam już 6 lat...mam 30 lat...po raz pierwszy w ręku wykrywacz mialem okolo 17 lat temu :) Nie wiem co tu dużo rozumieć...zastanawiam się na X terrą 705, E trackiem lub SE... X terrą 70 szukam juz 3 lata...lecz zastanwiam się nad nową wykrywką bo obecna Terka ledwo już się trzyma...
samgnus Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Zapomniał.Kol.wspomnieć o Safari(bo o nim też była mowa)...Jak dla mnie,ktoś ,kto ma takie doświadczenia doskonale wie,czego potrzebuje.Tym bardziej nie rozumiem postu Kolegi po stwierdzeniu...cyt.lecz zastanwiam się nad nową wykrywką bo obecna Terka ledwo już się trzyma...".Pozdrawiam!
samgnus Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 P.S.Nadal twierdzę,że post Kolegi ,to jakaś podpucha"...
samgnus Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Proponuję przeczytać treść tytułu tematu,potem resztę...Ja już uciekam od tego.Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.