Maufrais Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 No i jednak znalazłem pierwszą wadę EuroAce...Na zamarzniętym polu (mocno zaśmieconym) jednak spada mocno zasięg a identyfikacja nie jest już tak precyzyjna, podobnie PinPoint :( Wcześniej nie miałem doświadczeń w takich warunkach więc mogę stwierdzić jedynie:EuroAce na zimę się słabo nadaje :Dale żeby nie było, wyprawa owocna :)
kempa Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 kolego Koleś widze ze dalej bujasz w obłokach.monetki z 40cm? a jak test robiłeś to przysypałeś ziemią?a monetka była w dołku czy obok?:)chopie i nie pij tyle:)
talgo Napisano 14 Grudzień 2011 Napisano 14 Grudzień 2011 cóż panowie wychodzi na to że żyliśmy do tej pory z klapkami na oczachsądząc że etrack czy spectra to super wyrywkiale okazało się ze to wszystko ciemnogród i za 1/3 ceny mamy sprzęt który bije je wszystkieja jestem przekonany i nie ma co zwlekać tylko zamawiam dopóki jeszcze jest taki tani :P
Maufrais Napisano 14 Grudzień 2011 Napisano 14 Grudzień 2011 EuroAca tylko sobie pożyczam od znajomego, więc swojego ogonka nie chwalę i dopiero kiedy mi kolega pokazał co ten niby amatorski kanarek potrafi, po prostu mnie wcięło.Jeszcze raz powtórzę: Weźcie go choć raz do ręki Panowie wszechwiedzący" zanim zaczniecie jadzić", bo takich specjalistów od wydaje mi się na pewno że nie wiem do końca" to ja znam na pęczki i frustratów co wydali 4 tyś za piszczałkę i nie mogą znieść, że coś tańszego jest bardziej OPŁACALNEGO (nie twierdzę że lepszego!) również. Gul Wam rośnie i zabawnie to trochę wygląda u dorosłych facetów :D
Maufrais Napisano 14 Grudzień 2011 Napisano 14 Grudzień 2011 Talgo ale dostrzegasz takie subtelne" różnice jak cewka koncentryczna vs cewka w układzie DD? Oraz podwyższenie częstotliwości opisane powyżej a także rozszerzenie dyskryminacji żelaza??? Powiedziałbym raczej, że zmieniono wszystko z wyjątkiem żółtego (moim zdaniem OBLEŚNEGO I WSIOWEGO) koloru i nazywanie tego kosmetyczną zmianą to taki żart, prawda?
koleś Napisano 14 Grudzień 2011 Napisano 14 Grudzień 2011 Założyłem ubranko w kolorze woodland i kanarek zamienił się kameleona hehe oczywiście to wciąż tylko kanarek i ma swoje plusy i minusy najbardziej brakuje mi w nim ręcznego balansu gruntu automatyczne strojenie w niektórych warunkach scina mu zasięg 20% to sporo ale dajemy rade jak na plażową zabaweczke spisuje sie rewelacynie !!!
talgo Napisano 14 Grudzień 2011 Napisano 14 Grudzień 2011 ależ drogi Maufraise właśnie próbuję dociec cóż zmieniono iż kanar jest głębszy niż choćby f75 bo na pewno nie różnica 1,75 khzwięc dla mnie logiczną stroną wyjaśnienia jest to iż Garrettmusiał podpisać jakąś umowę współpracy z NASA i cała jego moc drzemie w cewce ale sądzę także iż kolega koleś posiada telefon z nagrywaniem video i może nas ośmieszyć robiąc test w terenie wkładając monetę w glebie na 40 cmwtedy podkulę ogon i zamilknę na wieki
koleś Napisano 14 Grudzień 2011 Napisano 14 Grudzień 2011 1,75 khz więcej nie oznacza większego zasięgu tylko większą czułośc na mniejsze przedmioty !!!
macbaton Napisano 14 Grudzień 2011 Napisano 14 Grudzień 2011 Co ja tutaj czytam. Same niesamowite rzeczy.Kolego Koleś, a w Twoim EURO nie ba balansu gruntu?Zawsze myślałem, że fanty zależą od miejscówki a nie od głębokości, bo tak to przejdę na geo radar.Ale tak serio, to kanarek będzie kanarkiem i tyle. Już kiedyś był podobny wątek i wyszło, że to niezbyt wyszukana zabawka i tyle. Jestem ciekawy co napisze Brzęczyszczykiewicz?
Maufrais Napisano 14 Grudzień 2011 Napisano 14 Grudzień 2011 I tutaj ciężko się nie zgodzić z przedmówcą. NAJWŻNIEJSZE JEST MIEJSCE, rodzaj gleby i jak napisałem wcześniej pora roku (niestety:( ) a potem sobie można pogadać o zasięgach, ale skoro już obnażyliśmy wątłą teorię równie Drogiego Kolegi Talgo jakoby zmiany były jedynie kosmetyczne to należałoby dodać również, że kolega Koleś lekko przesadził z łuskami z 50cm (np. mauser). W większe kalibry uwierzę!BTW- Zmierzyłem przed chwilą saperkę która ma dokładnie 44 cm i dokładnie na dnie takiego dołka (nie miałem miarki więc mierzyłem saperką) znalazłem kulkę kartaczową (miałem nadzieję na meteoryt, bo sygnał był przyjemny). Nawet odejmując te 4 cm jako margines błędu zasięg mnie w pełni satysfakcjonuje i chyba pomyślę o zakupie właśnie EuroAca jak już uzbieram albo zdefrauduję z funduszu pieluchowego" mojej latorośli... za co mnie żona prawdopodobnie zamorduje... :/
OGNISTY Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Propaganda widzę odnosi rezultaty :) Notowania Garreta na alledrogo skoczyły w górę i to na zimę ???Czyż by ktoś celowo manipulował opinią publiczną w celu odniesienia korzyści majątkowych ? Ależ ten świat pełen jest teorii spiskowych hahaha.Pozdrawiam i nie dajcie sobie wmówić, że czarne to czarne a białe to białe :)
Cpt.Nemo Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Slepawy troche jestes ?Nie zauwazyles ze ceny wiekszosci wykrywaczy poszly ostro w gore ? Najpierw w sklepach teraz na alledrogo.
koleś Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 90% monetek leży w polach nie głębiej niż 25cm nie trzeba mieć Etracka żeby dużo znajdować !!!
Brzęczyszczykiewicz Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Właściciel przedstawiciela słynnej na tym forum serii MD, zapewne stwierdziłby, że 90% monetek leży w polach nie głębiej niż 5cm nie trzeba mieć Etracka żeby dużo znajdować" ;)A skąd wiesz co jest 25cm i głębiej, skoro sprzęt tam nic drobnego już nie pokazuje? Przeczucie, czy miałeś sen i Anioł Ci powiedział? :]
Maufrais Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Potwierdzam, ceny niemal wszystkiego poszły na święta ostro w górę. Piszczałki niestety też :( EuroAce np. całą stówę! Vot i markjeting po polsku. Są produkty, które możemy kupić drożej, bo dokładają w tejże promocji naklejkę świąteczna promocja" :D Wartość kolekcjonerska za 100 lat może być bezcenna takiego opakowania :D Dla przykładu... ostatnio w sklepie (postkomunistycznym supersamie") Szczoteczka oral B za circa 3,50 (nie pamiętam dokładnie) a obok opakowanie promocyjne z drugą szczoteczką GRATIS za... 8,20 :D Wyżyny skur..twa i cwaniactwa.Generalnie wystarczy rzut oka na Alledrogo" żeby zobaczyć te cenowe rewolucje" świąteczne. Chyba tylko Rutus się po ludzku zachował bo opuścił Proximę o 150zł, ale też mogło to nastąpić przez spadek sprzedaży na rzecz Argo w co jestem skłonny bardziej uwierzyć :/
desmo Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Cena Argo też jest niższa. Zresztą co roku już od paru ładnych lat Rutus robi zimowe promocje, więc nie ma to raczej najmniejszego związku ze spadkiem sprzedaży Proximy na rzecz Argo.
koleś Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Talgo" ze specjalną dedykacją dla ciebie http://www.youtube.com/watch?v=VFDfceViIb0
Maufrais Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Dobra robota Koleś, niech teraz towarzystwo odszczekuje swoje kpiny ino równo i bez fałszowania :DIle zapłaciłeś za cewkę?
marek5 Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Pewnie jakbym do Ciboli zalozyl taka cewke to by mi reagowala na lampki gornikow.
jacekpluszak Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 ino równo i bez fałszowania"jacy użytkownicy taki sprzęt , reszta bez komentarza.
macbaton Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 he tej ino fajno jes i ciul - podsumowanie filmiku :)To nie zasługa Euro tylko Nel Tornado. Wystarczy spojrzeć na wyświetlacz kanarka, został jeszcze w poprzednim stuleciu. Niewątpliwe jest to dobry sprzęt ale lepiej nim szukać grzyby w lesie :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.