Wyro Posted February 28, 2011 Author Share Posted February 28, 2011 Witam, przeglądałem dzisiaj siostrzeńca pierdoły i przypomniała mi się rzecz, o której zapomniałem, a intrygowała mnie. Zapewne jakaś kobieca ozdoba, ale ciut odzakowata", ma litery (jak monogram), chyba Z PPNS (nie wiem w jakiej kolejności). Proszę o ID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wyro Posted February 28, 2011 Author Share Posted February 28, 2011 Na gwint. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wyro Posted February 28, 2011 Author Share Posted February 28, 2011 A przy okazji taka pierdółka. Ciekawe co było w środku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wyro Posted February 28, 2011 Author Share Posted February 28, 2011 rev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 Wyro, to drugie to raczej broszka - brak agrafki.w środku mogło być cokolwiek : ptaszek, kwiatek, widoczek, podobizna pani ... lub coś innego, klimatycznego :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wyro Posted February 28, 2011 Author Share Posted February 28, 2011 Tak, tak, to drugie wrzuciłem przy okazji, a to pierwsze pewnie też damskie, jeszcze pozostałości niebieskiej emalii są, ale kontekst na tyle ciekawy i kształt, że kto wie.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 23:44 28-02-2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tidbit Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 Witam, pierwszy przedmiot jest to najprawdopodobniej odznaka Związku Polskiego Nauczycielstwa Szkół Powszechnych. Odznaka wykonana w okresie 20-lecia miedzywojennego.Pozdrawiam,Tidbit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 To jest odznaka ZPNSP...http://www.desa.art.pl/?pozycja=858 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wyro Posted March 1, 2011 Author Share Posted March 1, 2011 Super! Dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wyro Posted March 1, 2011 Author Share Posted March 1, 2011 Czyli od 1919 do 1930. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.