szlak18 Napisano 25 Luty 2011 Autor Napisano 25 Luty 2011 Trafiłem na skupie złomu taką zabawkę sygnowaną Pozamet Poznań.Proszę o jakieś info na temat tego zakładu. W googlach jakoś nie znalazłem.W jakich czasach oni działali i kiedy mogła powstać ta zabawka. Czy robili może jakieś inne?Dziękuję.
Czlowieksniegu Napisano 25 Luty 2011 Napisano 25 Luty 2011 Poznańskie Zakłady Metalowe Przemysłu Terenowego POZAMET ufffff....Przed II WŚ i nacjonalizacją należały do Dawidowskich. Wykonywały najróżniejsze cuda-wianki- od zabawek, przez odznaki.
szlak18 Napisano 25 Luty 2011 Autor Napisano 25 Luty 2011 Trafiłem na skupie złomu taką zabawkę sygnowaną Pozamet Poznań.Proszę o jakieś info na temat tego zakładu. W googlach jakoś nie znalazłem.W jakich czasach oni działali i kiedy mogła powstać ta zabawka. Czy robili może jakieś inne?Dziękuję.
Pytanie
szlak18
Trafiłem na skupie złomu taką zabawkę sygnowaną Pozamet Poznań.
Proszę o jakieś info na temat tego zakładu. W googlach jakoś nie znalazłem.
W jakich czasach oni działali i kiedy mogła powstać ta zabawka. Czy robili może jakieś inne?
Dziękuję.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.