Skocz do zawartości
  • 0

Mój pradziadek.

sebBo21

Pytanie

Napisano

Witam, chciałbym się dowiedzieć trochę o mym pradziadku. Był st. wachmistrzem w 25p.uł.WLKP
Posiadam jego książeczkę z ZBOWiD ,ale nie mogę się odczytać miejsca urodzenia. Wstawię wstawię później zdjęcia odznaczeń, może to coś pomoże. Słyszałem ,że można szukać w księga parafialny ,ale do tego potrzebuje znać miejsce urodzenia.
W jaki sposób mogę się jeszcze coś dowiedzieć?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jacenty posiadasz jakieś ciekawe informacje na temat działania pułku, jakieś ciekawostki? W tej chwili wszystko mnie interesuje. Pozdro i dzięki za odpowiedzi.
Napisano
No to twój pradziadek walczył w 25 razem z pradziadkiem... mojego syna ( był porucznikiem , dostał we wrześniu krzyż walecznych i był ranny w trakcie przebijania się do warszawy )
Napisano

Witam, chciałbym się dowiedzieć trochę o mym pradziadku. Był st. wachmistrzem w 25p.uł.WLKP
Posiadam jego książeczkę z ZBOWiD ,ale nie mogę się odczytać miejsca urodzenia. Wstawię wstawię później zdjęcia odznaczeń, może to coś pomoże. Słyszałem ,że można szukać w księga parafialny ,ale do tego potrzebuje znać miejsce urodzenia.
W jaki sposób mogę się jeszcze coś dowiedzieć?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie