wally Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 Widzialem takie cos w jednym antykwariacie na Ukrainie, czy ja dobrze mysle ze jest to srebrna sredniowieczna zausznica ?Przywioz tego do Polski i posiadanie w kraju jest chyba karalny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wally Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 fakt,moga byc problemy i do tego cena przedmiotu niemala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HD1940 Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Przywóz do polski jest legalny, o ile zgłosisz to na granicy np. w formie zgłoszenia ustnego. Niestety, minusem jest konieczność zapłacenia 23% VATu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wally Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 a propos ceny, jak wycenic taki 12 wieczny fant ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wally Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 Widzialem takie cos w jednym antykwariacie na Ukrainie, czy ja dobrze mysle ze jest to srebrna sredniowieczna zausznica ?Przywioz tego do Polski i posiadanie w kraju jest chyba karalny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wally Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 tak to wygladalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
muslim Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Nie jest problemem przewiezienie takiej pierdułki. Zakładasz swojej kobiecie na rękę - i jakby co to jej pamiątka rodzinna. Zresztą na granicy są wyczuleni na coś zupełnie innego i raczej możesz być spokojny, że sie nikt nie doczepi jeśli tego nie będziesz ukrywał itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
adek_ Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 dobry patent, założyć coś żonie , a co , wrazie czego to zgarną ją a nie Ciebie ;))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ave Danzig Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Przesadzacie z tą legalnością ... oczywiście jeśli kolega HD1940 chce pomimo i tak dużej ceny tej ozdoby jeszcze sumiennie oddać 23% vatu i wspomóc skorumpowanych celników to proszę bardzo :) ale nie widzę w tym sensu. To tak jakby po wypadzie w teren z wykrywką pujść na komendę i przyznać się do popełnionego przestępstwa". Ogólnie to nie ma żadnego problemu z przewozem podobnych rzeczy, nie wiem jak drogą lotniczą, ale jeśli jedziesz samochodem lub pociągiem to jest OK (sam sprawdziłem na militarce). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
wally
Przywioz tego do Polski i posiadanie w kraju jest chyba karalny?
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.