Skocz do zawartości
  • 0

bagnet, nóż ?

jusyi_s

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niemiecki bagnet policyjny. Okres Republiki Weimarskiej. Szkoda, że stan słaby, bo to poszukiwana pozycja.

Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano
Właśnie końcówki nie ma jest to co widać i ostrze w złym stanie napisów żadnych nie da się odczytać. Szukałam wszędzie i jedyny podobny ale nie taki sam(takiego kordzika nie znalazłam) to właśnie był kordzik myśliwski. Nawet nie wiem z jakiego okresu szukać
Napisano
Jak z jakiego okresu masz szukać?Przecież wyżej masz jasno napisane Republika Weimarska" a bagnet nie licząc klingi jest identyczny jak środkowy bagnet z linku Zukuriego
Napisano
Załączam jeszcze parę fotek. A z szukanie okresu chodziło mi o to że nie wiadomo czego szukać jeżeli chodziło o moje wcześniejsze poszukiwania.

http://img535.imageshack.us/g/dsc00167r.jpg/
Napisano
Bardzo Dziękuję za odpowiedzi. Pytanko jeszcze jedno czy ma to jakąś wartość biorąc pod uwagę fakt w jakim jest stanie
Napisano
wszystko co stare ma jakąś wartość np. Hitoryczną , a poza tym tak jak Zukuri napisał -poszukiwana pozycja" a skoro tak to napewno ma wartość nawed w tym stanie. Zanieś do antykwariatu ,tam dadzą ci odpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie