korki09 Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 Witam wszystkich forumowiczów/poszukiwaczy już od dawna przymierzałem się do zakupu sprzętu do poszukiwania. Chcę właśnie zakupić swój pierwszy wykrywacz. Mam do dyspozycji 1500-1600zł.Teren: Chcę śmigać po terenie bardziej górzystym , czasem podmokłym, wiadome że równiny też się trafią, więc ogólnie w każdym terenie. Oczekiwania: Nastawiam się bardziej pod militarkę ale wiadomo, nie pogardze guziczkiem/klamerką/monetką czyli drobnicą.Przede wszystkim chce sprzęt nowy, nie używany. Chce mieć pewność że wszystko jest sprawne.Zastanawiałem się nad Rutusem Proximą , czytałem troche o tym sprzęcie lecz chciałbym uzyskać porad Waszych - osób doświadczonych i znających sie na tym.Orientowałem sie na stronie producenta , jest gwarancja 2 lata, sprzęt nowy mieszkam blisko sklepu wiec moglbym odebrać osobiscie. Cena około 1500zł więc miesci sie w przediale.Prosze o porady , czy ten sprzęt bedzie dorby dla osoby poczatkującej , i czy nadaje sie na drobnice i militarke.Chyba że ktoś ma jakąś inną propozycje to prosze pisać.Będe wdzieczny za każdą radę i informacje.Pozdrawiam, Jakub Link to comment Share on other sites More sharing options...
aragain Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Jeśli chodzi o nowy sprzęt za tą cenę na militaria i drobnice to polecam proxime , ale zastanowił bym się nad argo.Nie jest wbrew pozorom taki trudny do opanowania jak na pierwszy sprzet pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikey44 Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Proximę polecam z tego co napisałeś myślę że spełni twoje oczekiwania. Niektórzy piszą że strasznie ciężka, ale to lekka przesada, nie ma tragedii. Na stronie Rutusa masz wszystkie instrukcje, najważniejsza sprawa to dokładnie się z nią zapoznać i zrozumieć to naprawdę pomaga. Potem to już tylko parę wypadów w teren i będziesz sobie radził. Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikey44 Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Dodam jeszcze że był to mój pierwszy wykrywacz i jest prosty w obsłudze jeżeli chodzi o dynamik. Jak już opanujesz dynamik to na statyku można już coś głębszego z militarki kopnąć :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 W tym przedziale cenowym dla Proximy nie masz alternatywy, więc się nie ma za bardzo nad czym zastanawiać.Po Argo raczej nie spodziewałbym się czegoś więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fidzir Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 tez zaczynałem od proximy i bylo wszystko ok.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korki09 Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi , w takim razie zdecyduje sie zakupic Proxime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacko33 Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Ja też jako początkujący poszukiwacz zdecydowałem się na proximę i powiem, że nie żałuję a strach przed obsługą dość szybko zniknął. Powiem, że wielkim atutem tego sprzętu (jak i innych od Rutusa) jest serwis. Pozdrawiam.J" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcion123 Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 No właśnie! Rutus posiada serwis na wysokim poziomie skierowany dla ludzi a nie przeciw im!!Kupiłem niedawno Minelaba,tylko faktem jest że gdyby Rutus wypuścił świetnego Drobnicowca to bym go kupił bez wahania i z czystym sumieniem!!Powiadam wam ,ta marka ma swój potencjał!Niestety jak na razie nie może konkurować z świetnymi minelabami lub Whites'ami :(Lecz czuje że to niedługo się zmieni :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
korki09 Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 Już zdecydowałem na 100% że go biorę. Niestety zmartwiłem sie strasznie gdy przeczytałem na stronie że promocja była do 18 lutego , a dla mnie te 150zł robi różnice:( Nie wiecie może czy uda mi sie dostać jeszcze w takiej cenie promocyjnej zimowej"? (u mnie jeszcze dużo sniegu:p i ciagle sypie, heh)Może ktoś zna kogoś z forum kto jest przedstawicielem sprzeetu Rutusa lub kogoś kto posiada info na ten temat?PROSZE O POMOC.Dzwoniłem żeby zapytać ale nikt dzisiaj nie odbierze bo niedziela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korki09 Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 180 zł* Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcion123 Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Dzwoń chłopie do Rutusa,pisz maile może się ulituje!!.Ale radze się tym faktem nie chwalić bo pan Arek będzie miał prawdziwy ajazd" potrzebujących promocji :):) Link to comment Share on other sites More sharing options...
samulb Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Poszukaj w sklepach internetowych, może gdzieś została jeszcze tańsza sztuka. Ja przed ubiegłą niedzielą pytałem u Rutusa to trzeba było czekać,tydzień lub więcej, z tym że na zamówione zostawała gwarancja ceny, a w miedzyczasie poszperałem w sklepach i w Kolbie mieli ostatnią sztuke od reki. Za dwa dni była u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korki09 Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 Napisałem wszedzie gdzie tylko można:) Pozostaje czekać na odpowiedz, mam nadzieję pozytywną..Telefon; dzwoniłem na stacjonarny, ale wiadomo , jest niedziela nikt nie odbierze. Sprobuje jutro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Czasami trzeba frycowe zapłacić. Rutus stosuje system promocji w sezonie zimowym nie od dziś i reguły są dość jasno określone. Trudno wymagać, żeby wtedy kiedy ma dużo zamówień dawał rabaty. To nie działalność dobroczynna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazow Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Tu nie było się nad czym zastanawiać. W tej cenie takimi wynikami...Pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
palenqe Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Do tematu dodam tylko, że obecnie proximę można nieco bardziej wyspecjalizować tanim kosztem. Producent wypuścił dwie nowe cewki a sprawa softu to myślę, że w obecnie sprzedawanych wykrywaczach jest już v.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korki09 Posted February 28, 2011 Author Share Posted February 28, 2011 Sprzęt już zakupiony:) jakies 5 dni temu. Poszedłem do lasu na godzine w sobote zapoznac sie ze sprzetem, efekt: 3 łuski malutkie , chyba do pistoletu, kawałek srebra grawerowany i 2 duże sruby nie wiem od czego. Głownie chodzilo o wyczajenie sprzetu:) Osobiscie bardzo mi sie podoba, wiadome że moja opinia opiera sie tylko na tym sprzecie, nie mam porownnia z innymi wykrywaczami, ale ten jest wg mnie solidnie wykonany, wygodny i lekki. Jedyne co mnie zdziwiło to szybkosc zuzycia baterii. Producent podaje 30 godzin. ja chodziłem godzinke moze troche ponad i wskazywało mi 92 % . Czyli w takim tempie baterie sie wykoncza po okolo 15 godzinach. Ustawienia mialem wyswietlacz na 3 i glosnosc na polowe. Kupilem baterie alkaliczne phlipsa .. chyba ze mroz tez mial wplyw na to.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcion123 Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 miał! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazow Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 Nie lękaj się kolego. 6 sztuk paluszków starcza naprawdę na bardzo długo. Jak jest zima, to i akumulatory w autach padają...Sam posiadam akumulatory i Tobie radzę również zakupić.Pozdrawiam,Mazow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.