Cyrograf15 Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 Do mosiądzu czy nierdzewki są spejalne specyfiki np. firmy Birchwood Casey. Nie spotkałem do nierdzewki czarnego a jedynie Super Blue". Znajomy przysłał mi to z Stanów, nie wiem jak jest z dostępnością tego u nas ale sprawdziłem działanie osobiście i moge polecić. W sklepach dla plastyków są dostępne specyfiki do patynowania mosiądzu. Metali kolorowych nie da się tak samo oxydować jak stopy żelaza.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
lincoln Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 dziekuje za odp Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin 1984 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Jeszcze jedno pytanko mianowicie mam kilka niepotrzebnych emaliowanych garnków i chciałbym w końcu spróbować z tą oksydą tylko gnębi mnie pytanie czy ta emalia będzie miała wpływ na jakość oksydy na przedmiocie?pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarchista Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Roztwór oksydujący zeżre emalię :> Ale czy będzie to miało wpływ na oksydę? Nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamp Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 a macie jakieś sposoby na zabezpieczenie rękojeści przed wpływem chemii do oxydowania ? mam fajny bagnet który wymaga oxydacji jednak nie da się go rozebrać, rączka wtryskiwana na głownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.