Cyrograf15 Napisano 18 Kwiecień 2011 Napisano 18 Kwiecień 2011 Do mosiądzu czy nierdzewki są spejalne specyfiki np. firmy Birchwood Casey. Nie spotkałem do nierdzewki czarnego a jedynie Super Blue". Znajomy przysłał mi to z Stanów, nie wiem jak jest z dostępnością tego u nas ale sprawdziłem działanie osobiście i moge polecić. W sklepach dla plastyków są dostępne specyfiki do patynowania mosiądzu. Metali kolorowych nie da się tak samo oxydować jak stopy żelaza.Wojtek
marcin 1984 Napisano 29 Kwiecień 2011 Napisano 29 Kwiecień 2011 Jeszcze jedno pytanko mianowicie mam kilka niepotrzebnych emaliowanych garnków i chciałbym w końcu spróbować z tą oksydą tylko gnębi mnie pytanie czy ta emalia będzie miała wpływ na jakość oksydy na przedmiocie?pozdro
Anarchista Napisano 29 Kwiecień 2011 Napisano 29 Kwiecień 2011 Roztwór oksydujący zeżre emalię :> Ale czy będzie to miało wpływ na oksydę? Nie wiem.
pamp Napisano 5 Grudzień 2016 Napisano 5 Grudzień 2016 a macie jakieś sposoby na zabezpieczenie rękojeści przed wpływem chemii do oxydowania ? mam fajny bagnet który wymaga oxydacji jednak nie da się go rozebrać, rączka wtryskiwana na głownie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.