Cyrograf15 Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Do mosiądzu czy nierdzewki są spejalne specyfiki np. firmy Birchwood Casey. Nie spotkałem do nierdzewki czarnego a jedynie Super Blue". Znajomy przysłał mi to z Stanów, nie wiem jak jest z dostępnością tego u nas ale sprawdziłem działanie osobiście i moge polecić. W sklepach dla plastyków są dostępne specyfiki do patynowania mosiądzu. Metali kolorowych nie da się tak samo oxydować jak stopy żelaza.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lincoln Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 dziekuje za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Jeszcze jedno pytanko mianowicie mam kilka niepotrzebnych emaliowanych garnków i chciałbym w końcu spróbować z tą oksydą tylko gnębi mnie pytanie czy ta emalia będzie miała wpływ na jakość oksydy na przedmiocie?pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Roztwór oksydujący zeżre emalię :> Ale czy będzie to miało wpływ na oksydę? Nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pamp Napisano 5 Grudzień 2016 Share Napisano 5 Grudzień 2016 a macie jakieś sposoby na zabezpieczenie rękojeści przed wpływem chemii do oxydowania ? mam fajny bagnet który wymaga oxydacji jednak nie da się go rozebrać, rączka wtryskiwana na głownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.