dimmu66 Napisano 17 Luty 2011 Autor Share Napisano 17 Luty 2011 Witam Kolegów! Czy ktoś uzywał do autolizy aluminiowych żaluzji okiennych (oczywiście nie malowanych)? Jesli tak , to z jakim skótkiem? Wymieniam okna i nie wiem czy wywalic na śmietnik czy zostawić do ewentualnego wykorzystania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 17 Luty 2011 Share Napisano 17 Luty 2011 W sumie to nie używałem żaluzji tylko starych aluminiowych karniszy od firan i w sumie jak tak potrzymać kilka/ kilkanaście godzin to efekt niezły. Oczywiście alu szybko się rozpuszcza więc trzeba dokładać co jakiś czas nową porcję. Nie stosowałem na fanty pokryte mocną rdzą więc nie wiem jak by się to spisało w takim wypadku ale ja bym na miejscu kolegi zostawił bo to nic nie kosztuje a podczyścić trochę można.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 A autoliza aluminiowej puszki od maski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 Alu rozpuszcza się w NaOH więc ja bym puchy nie wkładał.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 19 Luty 2011 Autor Share Napisano 19 Luty 2011 Cały widz autolizy polega na reakcji sody (np zawartej w krecie) z aluminium. Na 100% zeżre puchę aluminiową i wszystko co jest z alu zrobione. Dlatego nie można używać Kreta do instalacji z aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 19 Luty 2011 Share Napisano 19 Luty 2011 Dzięki, tak myślałem bo widziałem co robiło z folią alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Dla zainteresowanych.Żaluzje odpadają. Sprawdziłem.Pomimo przeczyszczenia papierem ściernym zostajż resztki foli. Gra nie warta świeczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.