Witam! Kilka dni temu, gdy byłem w terenie, natrafiłem na wyraźny sygnał. Gdy zacząłem kopać, oczom moim ukazał się ten dziwny przedmiot (trochę później znalazłem drugi). Na zdjęciu widać, że na skorupie posiada wyraźne ślady po gwincie lufy co oznacza, że na pewno został wystrzelony. Przyznam, że pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Z początku sądziłem, że jest to pocisk od broni czarnoprochowej jednak mam pewne wątpliwości... Dlatego też chciałbym, abyście mi pomogli zidentyfikować te dziwne przedmioty.
Długość: 44mm Średnica: 14,3mm
Pociski te zostały znalezione w terenie leśnym. Oprócz nich trafiały się również łuski (większość mauserowskie).
Question
Opus Dei
Kilka dni temu, gdy byłem w terenie, natrafiłem na wyraźny sygnał. Gdy zacząłem kopać, oczom moim ukazał się ten dziwny przedmiot (trochę później znalazłem drugi). Na zdjęciu widać, że na skorupie posiada wyraźne ślady po gwincie lufy co oznacza, że na pewno został wystrzelony. Przyznam, że pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Z początku sądziłem, że jest to pocisk od broni czarnoprochowej jednak mam pewne wątpliwości... Dlatego też chciałbym, abyście mi pomogli zidentyfikować te dziwne przedmioty.
Długość: 44mm
Średnica: 14,3mm
Pociski te zostały znalezione w terenie leśnym. Oprócz nich trafiały się również łuski (większość mauserowskie).
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.