Posiadam ciekawą szablę i chociaż próbowałem się o niej czegoś dowiedzieć to jej historia pozostaje dla mnie wciąż nieznana. Interesuje mnie głównie okres z którego pochodzi, byłbym także wdzięczny gdyby ktoś z was pokusił się o jej wycenę (zaznaczam jednak, że nie jest to oferta sprzedaży!).
dł całkowita 97 cm; dł rękojeści 13,5 cm; Trzon wykonany z drewna; Na głowni znajdują się inskrypcje 'Boże zbaw Polskę' oraz 'Zwyciężyć lub umrzeć', ornamenty roślinne, korona(bez Orzełka. Odwrotnie to jeszcze rozumiem, ale żeby tak sama korona:P)
Pytanie
huzzah!
Posiadam ciekawą szablę i chociaż próbowałem się o niej czegoś dowiedzieć to jej historia pozostaje dla mnie wciąż nieznana.
Interesuje mnie głównie okres z którego pochodzi, byłbym także wdzięczny gdyby ktoś z was pokusił się o jej wycenę (zaznaczam jednak, że nie jest to oferta sprzedaży!).
dł całkowita 97 cm;
dł rękojeści 13,5 cm;
Trzon wykonany z drewna;
Na głowni znajdują się inskrypcje 'Boże zbaw Polskę' oraz 'Zwyciężyć lub umrzeć', ornamenty roślinne, korona(bez Orzełka. Odwrotnie to jeszcze rozumiem, ale żeby tak sama korona:P)
Z góry dziękuję
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.