falcon1000tk Napisano 9 Luty 2011 Autor Napisano 9 Luty 2011 Heywpadł mi w ręce ostatnio taki oto wózek boczny- a właściwie sama gondola...jest w niezłym stanie-wiadomo do renowacji...W temacie motocykli zabytkowych (mam steiba i stoye) siedzę nie od dziś...ale nie mogę namierzyć od czego pochodzi i co to za marka...(mam wrażenie że już gdzieś taki widziałem na foto...ale teraz ciężko odszukać...:))Moje przypuszczenia kierują sie na jego brytyjskie pochodzenie...? podobne były w wyścigówkach" z lat 20 XX wieku...Może pomożecie w jego identyfikacji??:)
falcon1000tk Napisano 14 Luty 2011 Autor Napisano 14 Luty 2011 Dzięki na info w sprawie wózka...ale cały czas chyba to nie jest to? (tu na foto wózek firmy SWALLOW" i widać różnice z moim...) No chyba, ze mój to jakiś inny model...??Blaszki aluminiowe przy wózku który posiadam są przymocowywane do szkieletu-konstrukcji rurowej za pomocą nitów i wszystko to jest widoczne na zewnątrz..szukam dalej-identycznego...:)
falcon1000tk Napisano 14 Luty 2011 Autor Napisano 14 Luty 2011 I jeszcze jedna fotka z SWALLOW"-Jaskółką!I czy to jest to? hmmm...
falcon1000tk Napisano 14 Luty 2011 Autor Napisano 14 Luty 2011 Przeglądnąłem całą gondolę dokładnie,jego spawy i cały szkielet...i na 100% nie jest to samoróbka, wszystko razem tworzy zgraną całość i jest idealnie symetryczna...także ten bagażnik z tyłu jest oryginalny i wygląda jakby nie był dospawany tylko jest zgrzewany...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.